Bästa matkasse logo

Matkassar från Årstiderna

Vilka är Årstiderna?

Årstiderna är en leverantör av matkassar som har gjort sig kända för att “go the extra mile” när det gäller miljötänk och det faktum att de levererar sina matkassar i trälådor förstäker verkligen bilden av den miljövänliga matkasseleverantören. Årstiderna spinner givetvis vidare på det miljövänliga temat i och med att alla produkter och ingredienser som levereras i en matkasse från Årstiderna är ekologiska och i relativt stor mån säsongsenliga.

Dessutom har Årstiderna produktion på sina egna gårdar där de odlar egna grönsaker och låter ekologiska frukter få växa. Dessa grönsaker och ekologiska frukter ingår sedan givetvis i deras matkassar. Årstiderna erbjuder också färdiga frukt- och grönsakskassar vilka är mycket populära.

I Årstidernas koncept ingår att företaget bara levererar ekologiska produkter i sina matkassar samt frukt- och grönsakskassar. Det finns dock undantag och det gäller fisk. Dock är all fisk som levereras i Årstidernas matkassar WW-märkta.

Eftersom Årstiderna är en miljömedveten aktör så fokuserar de givetvis på råvaror efter säsong. Samtidigt kompletteras dessa ekologiska och säsongsenliga råvaror av inspirerande recept som leder till spännande och smakrika måltider för företagets kunder.

Leverantören Årstiderna är ett fristående företag som är grundat i Sverige och även verksamt i Sverige. En annan sak som är värd att känna till om Årstiderna är att de har en No Fly Policy, vilket innebär att ingen matvara som levereras med Årstiderna har importerats via flyg eller transporterats via flyg. Detta är givetvis en policy som finns på plats för att maten som kommer i Årstidernas matkassar ska vara med klimatsmart och skonsam mot miljön.

Årstiderna är en leverantör som erbjuder flera olika typer av matkassar och det går dessutom att lägga till varor om man vill handla till det. Årstidens matkassar kännetecknas av varierade recept där ekologiska råvaror utgör kärnan. Årstiderna erbjuder matkassar med flera olika antal portioner per måltid vilket gör att den passar bra oavsett storlek på hushållen. Årstiderna samarbetar med ett diger samling kockar som tar fram recepten. Varje vecka får kunderna ta del av nya recept.

Vilka typer av matkassar har Årstiderna?

Årstiderna är en leverantör som erbjuder flera olika typer av matkassar. Det går dessutom att handla till ytterligare varor utöver de man får med i sin matkasse, vilket är något som är väldigt uppskattat bland kunderna. Alla matkassar från Årstiderna innehåller ekologiska matvaror med stort fokus på att allt innehåll ska vara grönt och miljövänligt. Matkassarna innehåller också varierade recept med många inspirerande rätter och härliga smaker varje vecka.

Något som är unikt för Årstiderna är att de erbjuder matkassar i flera olika storleksalternativ vilket gör att de passar många olika typer av hushåll. Alla från den stora barnfamiljen till singeln som bor själv hittar ett alternativ som passar bra hos Årstiderna.

Årstiderna har som sagt ett enormt brett utbud av matkassar och potentiella kunder kan välja och vraka bland dessa alternativ nedan när de ska beställa en första matkasse från Årstiderna.

Först och främst finns originalmatkassen som Årstiderna beskriver som en klassisk matkasse som har det där lilla extra. Denna matkasse består av populära recept som är lättlagade. I matkassen ingår alltid färska och fräscha råvaror. Som i alla andra matkassar från Årstiderna finns det en tydlig grön prägel och som sig bör i en matkasse från Årstiderna så är alla produkter som ingår ekologiska. Denna matkasse innehåller tre middagar och går att beställa för två, tre eller fyra personer.

En annan matkasse från Årstiderna som är väldigt populär är den barnvänliga matkassen. Den innehåller snabblagade och omtyckta recept som passar utmärkt både för barn men även för vuxna. Måltiderna som ingår i den barnvänliga matkassen innehåller en aning mer kött och sås än måltiderna i de övriga matkassarna. Recepten som ingår i denna matkasse tar ungefär en halvtimme att tillaga och de är väldigt lättlagade, så de går utmärkt att laga tillsammans med barnen. Måltiderna i kassen finns att beställa för tre eller fyra personer och då ingår tre middagar.

Givetvis erbjuder Årstiderna också ett vegetariskt alternativ och det gör de genom sin vegetariska matkasse. I denna matkasse är alla recept lakto-ovo-vegetariska. Denna matkasse passar utmärkt både för den som redan äter en vegetarisk diet, men också för den som vill få en introduktion till en diet fri från kött. Recepten i denna matkasse tar i regel mellan 25 och 35 minuter att tillaga. Denna matkasse går att beställa med tre måltider för fyra personer eller med fyra måltider för en, två eller tre personer.

För den som inte vill äta en lika strikt vegetarisk diet erbjuder Årstiderna den flexitariska matkassen som alternativ. Denna matkasse passar utmärkt för alla som vill äta mer grönt och mindre kött, utan att följa en vegetarisk diet till hundra procent. I den flexitariska matkassen ingår recept med såväl fisk som fågel vid vissa av måltiderna medan andra måltider är helt vegetariska. Måltiderna i denna matkasse tar ungefär 30 minuter att tillaga med enstaka undantag, Den flexitariska matkassen går att beställa med fyra måltider för två, tre eller fyra personer.

Som vi var inne på tidigare så finns det dessutom en vegansk matkasse hos Årstiderna. I den veganska matkassen gäller en strikt vegansk diet vilket innebär att inga animaliska produkter ingår över huvud taget. Recepten i den veganska matkassen är som sig bör övervägande gröna men de har också inslag av protein i form av nötter, bönor och linser. Den veganska matkassen från Årstiderna går bara att beställa i en storlek och man beställer då en matkasse med fyra middagar för två personer. Recepten i den veganska matkassen tar oftast omkring en halvtimme att tillaga.

En annan matkasse som är väldigt populär är hälsomatkassen. I hälsomatkassen är recepten utformade för att vara så hälsosamma som möjligt. Recepten är kalorisnåla och innehåller en stor mängd grönsaker. Såväl mängden kött som mängden kolhydrater är begränsad. Något som är bra att känna till om denna matkasse är att den också är helt och hållet glutenfri. Hälsomatkassen går bara att beställa med fem måltider som ingår för två personer. Recepten i denna matkasse tar i snitt 30 minuter att tillaga, men det finns gott om undantag.

Hos Årstiderna finns också den spännande Världsmatkassen att välja. Detta är matkassen för alla som vill uppleva nya och häftiga smaker med recept som skiljer sig ordentligt från dag till dag. I denna matkasse ingår rätter från världens alla hörn med fokus på att rätterna ska vara både smakrika och nyttiga. En mängd olika kryddor och smaker ingår, som sig bör i en världsmatkasse. De flesta recept i denna matkasse tar en halvtimme eller mer att tillaga. Världsmatkassen kan beställas med tre middagar för två, tre eller fyra personer. Värt att notera är att världsmatkassen aldrig innehåller fläskkött.

Erbjuder Årstiderna något mer än matkassar?

Ja, om man beställer någon av matkassarna som Årstiderna erbjuder så har man möjlighet att beställa till extra varor. Detta gör man genom att gå in på deras hemsida och klicka sig fram under kategorin “frukt, grönt och övrigt”. Där finns hela utbudet av tilläggsvaror som till stor del består av frukter och grönsaker som Årstiderna odlat själva på egna gårdar. Alla produkter som går att köpa till hos Årstiderna är helt och hållet ekologiska.

Erbjuder Årstiderna något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Årstiderna?

För att beställa en matkasse behöver du surfa in på Årstidernas hemsida. Där kan du skapa ett konto och registrera dig som kund. På hemsidan hittar du också information om alla olika typer av matkassar som går att beställa, vilka aktuella priser som gäller samt vilka erbjudanden som finns för stunden.

Hur får jag min leverans från Årstiderna?

När du har beställt en matkasse från Årstiderna får du den levererad hem till dörren på den leveransdag som anges på Årstidernas hemsida. Leveransen sker under leveransdagen någon gång mellan klockan 02 och klockan 17, med undantag för fredagar då leveranserna sker ända fram till klockan 19 på kvällen i Stockholm med omnejd.

Chaufförerna som levererar matkassarna från Årstiderna har möjlighet att påbörja sina rutter vid 02 på natten men det hör inte till vanligheterna att leveransen anländer så tidigt. Vanligtvis påbörjas leveranserna någon gång under morgonen, omkring klockan 06.

Chaufförerna som levererar matkassar från Årstiderna arbetar under stor frihet och får själva lägga upp sina rutter och tider. Därför anger Årstiderna inte någon mer exakt tidpunkt för leverans än någon gång i spannet mellan 02 och 17 på leveransdagen. Vilken rutt chaufförerna väljer är alltså helt upp till dem själva och rutterna kan se olika ut från vecka till vecka beroende på antal leveranser, eventuella vägarbeten och andra faktorer.

Detta innebär att du inte alltid får hem din matkasse vid samma tidpunkt eller ens på samma dag som matkassen levererades veckan innan. Alla kylvaror som ingår i matkassarna från Årstiderna läggs på is så att de ska hålla sig väl kylda tills du har möjlighet att ta in din matkasse och packa upp den.

Matkassarna från Årstiderna levereras i trä- och frigolitlådor. Veckan efter leverans uppmanas du att ställa ut den tomma lådan så att chauffören har möjlighet att plocka upp dem och lämna tillbaka dem till årstiderna, i mån av plats. Detta är en del i Årstidernas gröna tänk som innebär att trä- och frigolitlådorna används flera gånger.

Hur kommer man i kontakt med Årstiderna?

Årstiderna erbjuder kundtjänst som går att kontakta både via telefon och per e-post. Kundtjänst håller öppet på vardagar och öppnar alltid klockan 09 på morgonen. Hur länge kundtjänst håller öppet skiljer sig från dag till dag.

På måndagar stänger kundtjänst vid 18 medan det är klockan 16 som gäller på tisdagar och onsdagar. På torsdagar håller kundtjänst öppet till 17 och på fredagar stänger den återigen vid 16. På lördagar och söndagar håller kundtjänst stängt.

Tre bra saker med Årstiderna

 • Recepten är roliga och varierade.
 • Årstiderna sätter ett stort fokus på miljön med såväl ekologiska produkter som sin no fly policy.
 • Det finns många olika kassar att välja mellan så att alla kan hitta någon kasse som passar.

Tre dåliga saker med Årstiderna

 • Det är svårt att planera veckan utifrån leveransen av matkassen eftersom den ofta kommer på olika dagar och olika tider.
 • Det är en relativt dyr matkasse jämfört med många andra på den svenska marknaden.
 • På många platser i Sverige går det inte att beställa en matkasse från Årstiderna.

Vilket omdöme & betyg i tester får Årstiderna på nätet?

Hos TrustPilot som förmodligen är den största och mest kända sajten där användare själva kan recensera olika företag samt sätta betyg på dessa har Årstiderna fått betyget 3,8 av 5 möjliga, vilket får anses vara ett mycket bra betyg.

35 procent av användarna, baserat på omkring 2000 recensioner, har gett Årstiderna betyget “Utmärkt” vilket är det högsta möjliga. Saker som nämns som orsaker till Årstidernas höga betyg är att råvarorna håller hög kvalitet, att recepten är roliga samt att företaget har en bra service.

Vilket omdöme & betyg i tester får Årstiderna på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Årstiderna?

Recepten från Årstiderna hittar du på deras hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för Årstiderna?

Du hittar alla rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Årstiderna?

För att logga in på Årstiderna behöver du först och främst ha ett konto där. Om du har ett konto hos Årstiderna kan du logga in genom att surfa in på deras sida och ange ditt användarnamn och lösenord.

Var hittar jag priser för Årstiderna?

För att se de senaste priserna kan du besöka Årstidernas hemsida.

Hur kan jag avsluta Årstiderna?

För att avsluta din prenumeration hos Årstiderna behöver du logga in på ditt konto och sedan kan du säga upp abonnemanget direkt på sajten.

Var levererar Årstiderna?

Årstiderna levererar matkassar till flera platser i Sverige.

Var hittar man meny för Årstiderna?

Menyn för Årstidernas matkassar hittar du inne på deras hemsida.


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.