Bästa matkasse logo

Matkassar från HelloFresh

Se erbjudanden här

Vilka är Hello Fresh?

Hello Fresh är en internationell leverantör av matkassar som, enligt sig själva, är världens största leverantör av just matkassar. Det som Hello Fresh har nischat in sig på när det gäller sina matkassar är hållbarhet och det gäller allt från att minska matsvinnet till att förpacka maten klimatsmart.

Hello Fresh har sitt huvudkontor i Tyskland och levererar matkassar till omkring 20 länder. Värt att notera är att Hello Fresh idag är den största leverantören av matkassar i USA.

Något som gör att Hello Fresh verkligen sticker ut i positiv bemärkelse är att de erbjuder tio olika rätter varje vecka som du själv kan välja och vraka mellan. Som kund får du se alla olika rätter som finns att välja mellan på förhand och kan enkelt bestämma vilka rätter du vill ha i veckans matkasse.

Företaget bakom Hello Fresh matkasse lägger stor vikt vid hållbarhet, man kan verkligen säga att det är just Hello Fresh signum. Med hållbarhet menar vi givetvis att maten ska vara hållbar för miljön, det vill säga att den produceras och transporteras på ett miljövänligt sätt samt förpackas i förpackningar som är skonsamma mot miljön.

Ett sätt som Hello Fresh gör detta på är genom att själva köpa in maten direkt från producenterna. Därmed slipper råvarorna att färdas på omvägar via återförsäljare och mellanhänder, vilket annars hade gjort att längden på transporterna hade ökat och därmed också utsläppen.

Företaget bakom Hello Fresh är också väldigt noga med att köpa in råvaror från lokala producenter. Detta är en sak som gör att maten från Hello Fresh alltid är färsk, vilket också namnet på företaget ju antyder. Att Hello Fresh använder sig av lokala producenter innebär också att påverkan på miljön blir mindre eftersom sträckorna som maten behöver transporteras blir kortare.

Hello Fresh är ett företag som lägger stort fokus på att variera råvarorna baserat på vilken årstid det är. Detta är ytterligare ett sätt för företag att säkerställa att maten som levereras är så färsk som det bara är möjligt.

Vilka typer av matkassar har Hello Fresh?

Hello Fresh är ett företag som erbjuder många olika matkassar. Det innebär att du som kund kan välja och vraka mellan flera olika alternativ och därmed har du också större chans att hitta en matkasse som passar just dina önskemål och smaklökar.

För varje matkasse erbjuds dessutom flera olika recept varje vecka vilket innebär att du själv har flera alternativ att välja mellan och på så vis kan komponera ihop din egen matkasse. Det går också bra att kombinera olika typer av matkassar och på så vis skapa en egen kombination. Detta innebär att Hello Fresh är en väldigt flexibel leverantör av matkassar och detta är såklart något som väldigt många kunder uppskattar.

Här nedan följer en lista med tillhörande beskrivning gällande vilka matkassar som finns att välja mellan hos Hello Fresh.

 • Hello Fresh Klassiska kasse – Detta är originalkassen från Hello Fresh. I den finns spännande och inspirerande recept kombinerat med klassiska rätter som i stort sett alla tycker om. I den här kassen kombineras det bästa från både djur- och växtriket, vilket gör kassen till ett bra val för såväl allätare som flexitarianer.
 • Hello Fresh Barnvänliga matkasse – Denna matkasse innehåller lättlagade och goda recept som passar hela familjen. Här har Hello Fresh lagt stort fokus på att rätterna ska vara näringsrika och nyttiga och samtidigt smaka gott så att de uppskattas av såväl barn som vuxna. Syftet är att du som kund ska få hem maträtter som faller hela familjen i smaken.
 • Hello Fresh Snabba och enkla kasse – I denna matkasse tar inget recept mer än 25 minuter att tillaga. De flesta rätterna som ingår i denna kasse är redan färdiglagade och du som kund behöver då bara värma upp dessa och sedan servera maten. Det här är en perfekt kasse för den som inte vill tillbringa alltför mycket tid i köket eller för de med hektiskt schema som vill äta nyttigt och näringsrikt även om det är svårt att hinna med matlagning i vardagen.
 • Hello Fresh Vegetariska kasse – Denna matkasse är perfekt för alla som äter en klassisk vegetarisk diet, även kallade lakto-ovo-vegetarianer. I denna kasse ingår spännande och roliga vegetariska recept som gör det lätt för alla kunder att upprätthålla och till och med njuta av sin vegetariska livsstil. Värt att notera är att Hello Fresh inte har något veganskt alternativ, utan endast ett vegetariskt. Deras vegetariska matkasse innehåller både ägg och mejeriprodukter och passar således inte för veganer.
 • Hello Fresh Kalorismarta kasse – Denna matkasse från Hello Fresh innehåller bara måltider på under 650 kalorier. Denna matkasse är perfekt för den som vill äta smart och fokusera på att nå sina mål när det gäller hälsan. Värt att notera är att maten inte på något vis är tråkig bara för att den är kalorisnål i denna kasse. Recepten är lika inspirerande, smakrika och roliga som i övriga matkassar från Hello Fresh.
 • Hello Fresh Fisk- och grönsakskasse – Det är inte särskilt svårt att gissa att denna matkasse från Hello Fresh lägger ett stort fokus på just fisk och grönsaker. Detta är den perfekta kassen för dig som vill skära ner på mängden rött kött du äter men samtidigt vill njuta av det bästa från såväl havet som grönsakslandet.

Erbjuder Hello Fresh något mer än matkassar?

Nej, för närvarande erbjuder Hello Fresh bara matkassar. Eftersom det finns väldigt många olika matkassar att välja på hos Hello Fresh är valmöjligheterna fortfarande stora. Dessutom får du själv möjlighet att välja vilka rätter som ska ingå i din matkasse varje vecka.

Erbjuder Hello Fresh något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Hello Fresh?

Första steget för att beställa en matkasse från Hello Fresh är att surfa in på Hello Fresh hemsida och fylla i ditt postnummer för att kontrollera att de levererar matkassar där du bor. Om du ser att Hello Fresh har leveranser till ditt område är det bara att gå vidare med din beställning.

För att börja din beställning behöver du välja vilken av alla matkassar som Hello Fresh erbjuder som du vill ha. Alla olika matkassar som Hello Fresh just nu erbjuder finner du i denna artikel en bit upp.

När du har valt vilken matkasse från Hello Fresh som du vill ha så är nästa steg att välja hur många personer kassen ska vara till, det vill säga hur många portioner som ingår i varje måltid. Här kan du välja mellan två eller fyra portioner per måltid. När du har valt detta är nästa steg att välja hur många måltider du vill ha varje vecka. Här kan du välja mellan tre, fyra eller fem recept. När du har fyllt i detta kommer du att kunna se vad priset per portion är.

Efter att du valt hur många portioner du vill ha per måltid samt hur många recept du vill ha varje vecka så är nästa steg att slutföra din registrering. Du kan registrera dig snabbare hos Hello Fresh genom att registrera dig med hjälp av ditt Google-konto eller ditt Facebook-konto.

För att registrera dig behöver du också fylla i din adress. Du får också möjlighet att lämna information till chauffören som kan vara bra att känna till vid leveransen, till exempel om du bor i en lägenhet och har en portkod till din trappuppgång.

När du har fyllt i din adress kommer du att få information om vilka dagar Hello Fresh matkasse levereras i ditt område. Du kan då också välja när du vill få din första leverans.

Sedan är det dags att betala för att slutföra din första beställning. Den enda tillåtna betalningsmetoden hos Hello Fresh är med kort.

När betalningen är genomförd är det dags att välja vilka recept du vill ska ingå i din första matkasse. Som ny kund kommer du att få ett färdigt menyförslag, men om du inte är nöjd med det får du 15 olika recept att välja mellan för att komponera din alldeles egna matkasse.

När du har blivit prenumerant hos Hello Fresh kan du välja att hoppa över matkassar om du vill. Detta är en väldigt bra funktion om du till exempel är bortrest. Viktigt att tänka på är att leveransen måste avbokas senast onsdagen veckan före leverans för att den ska kunna avbokas i tid.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Hello Fresh?

När du prenumererar på matkassar från Hello Fresh så levereras din matkasse varje vecka hem till din dörr. När leveransen kommer skiljer sig från område till område. För att ta reda på när Hello Fresh levererar till just ditt område kan du surfa in på deras hemsida och ta reda på det genom att fylla i ditt postnummer.

Hur kommer man i kontakt med Hello Fresh?

Något som många ofta tar upp som något negativt med Hello Fresh är att deras kundtjänst bara går att nå via deras chatt till en början. Du får då inte kontakt med en människa som arbetar på kundtjänst utan får chatta med en kundtjänst-bot.

När du har klickat på olika alternativ som chattboten lägger fram så får du antingen svar direkt av boten eller så blir du hänvisad till att kontakta Hello Fresh kundtjänst. När du kommit dit fram går det att chatta med Hello Fresh kundtjänst på såväl engelska som svenska. Du får också fram alternativet att ringa deras kundtjänst via telefon.

Hello Fresh kundtjänst håller öppet mellan klockan 9 och 22 från måndag till onsdag. På torsdagar är tiderna som gäller 07 till 22 och på fredagar håller de öppet mellan 10 och 22. På lördagar finns möjligheten att kontakta kundtjänst mellan 10 och 18, men på söndagar håller kundtjänst stängt.

Tre bra saker med Hello Fresh

 • Matkassen är väldigt flexibel då det själv går att komponera ihop vilka recept man vill ha i kommande veckas matkasse.
 • Det finns flera olika alternativ hos Hello Fresh där man bland annat kan välja mellan vegetariska, barnvänliga och kalorisnåla måltider.
 • Alla kött- och kycklingprodukter som ingår i matkassen kommer från Sverige.

Tre dåliga saker med Hello Fresh

 • Det finns inget veganskt alternativ hos Hello Fresh.
 • Det finns inget laktosfritt alternativ hos Hello Fresh.
 • Det är klurigt att komma i kontakt med deras kundtjänst.

Vilket omdöme & betyg i tester får Hello Fresh på nätet?

Hello Fresh är en leverantör som genomgående får höga betyg när olika sajter som recenserar matkassar får säga sitt. Hello Fresh matkasse beskrivs i recensioner ofta som en matkasse som är väldigt prisvärd. Samtidigt håller både råvarorna och recepten som ingår en väldigt hög kvalitet. Denna kombination gör att Hello Fresh allt som oftast kammar hem toppbetyg i olika tester.

Vilket omdöme & betyg i tester får Hello Fresh på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Hello Fresh?

Recept från Hello Fresh hittar du lättast genom att surfa in på deras hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för Hello Fresh?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Hello Fresh?

För att logga in på ditt konto hos Hello Fresh behöver du först surfa in på deras hemsida. Där fyller du i dina inloggningsuppgifter och sedan är du inloggad.

Var hittar jag priser för Hello Fresh?

Det bästa sättet att ta reda på vilka aktuella priser som gäller för Hello Fresh matkassar är genom att surfa in på deras hemsida.

Hur kan jag avsluta Hello Fresh?

För att säga upp din prenumeration hos Hello Fresh behöver du logga in på ditt konto på Hello Fresh hemsida. När du är inloggad kan du enkelt säga upp din prenumeration med några få knapptryck.

Var levererar Hello Fresh?

Hello Fresh levererar till många platser i Sverige. Om du vill ta reda på om Hello Fresh levererar matkassar till just ditt område kan du följa länken längre ned på sidan och sedan skriva in ditt postnummer.

Var hittar man meny för Hello Fresh?

För att snabbt och smidigt hitta meny för Hello Fresh kan du följa länken här nedan.

Läs mer om HelloFresh


Bra matkassar i februari 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1357 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1357.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod NYKUND_2023AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 30% rabatt på 3 matkassar för nya kunder med kod MAT30.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på de 2 första familjelådorna du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 100 kronor rabatt på köp över 750 kr med kod NY100KR.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 200 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod NY200.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.