Bästa matkasse logo

Matkassar från Linas Matkasse

Se erbjudanden här

Vilka är Linas Matkasse?

Linas Matkasse är en del av företaget LMK Group och de erbjuder Sveriges förmodligen mest populära matkasse. Linas Matkasse var tidigt ute på marknaden och blev snabbt ett namn som många svenskar förknippar med en matkasse.


LMK Group grundades 2008 och har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark där de erbjuder matkassar under olika namn. I Sverige är det namnet Linas Matkasse som gäller. 2021 hade LMK Group levererat fler än 23 miljoner måltider till sina kunder och nådde en omsättning på över en miljard svenska kronor.

Personen som namngett Linas Matkasse heter Carolina “Lina” Gebäck och hon har sedan starten 2008 också varit den drivande kraften som planerat recepten som ingår i Linas Matkasse. Vad många inte känner till är att “Lina” vid företagets start var en fyrbarnsmamma som studerade på universitetet i Göteborg och pysslade med recepten vid sidan av sina studier. Men succén med Linas Matkasse var snudd på omedelbar och efter bara ett år kunde hon ägna sig åt att skapa menyer på heltid.

Än idag är “Lina” den drivande kraften bakom alla spännande recept som ingår i de olika matkassarna som Linas Matkasse erbjuder.

Vilka typer av matkassar har Linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder flera olika typer av matkassar. I skrivandes stund finns det åtta olika som alla kunder kan välja mellan. Den vanligaste är givetvis standardkassen som Linas Matkasse kallar för den klassiska och inspirerande matkassen. Det namnet kommer sig av att kassen både innehåller klassiska rätter som fungerar i alla väder men också nya och spännande smaker som man kanske inte har provat tidigare. Allt som allt innehåller den klassiska och inspirerande kassen en spännande och rolig mix.

En annan populär matkasse från Linas Matkasse är Linas Express. Det är en matkasse som innehåller måltider som går snabbt att tillaga. Målsättningen med Linas Express är att den ska innehålla god vardagsmat som går att tillaga på under 20 minuter så att man hinner äta tillsammans med sin partner eller sin familj även under stressiga vardagar.

Linas matkasse erbjuder också en matkasse som är anpassad för barnfamiljer. Den matkassen innehåller goda och varierade middagar med milda och bekanta smaker samt rikligt med grönsaker. Syftet med denna kasse är att den ska passa till såväl barn som vuxna.

Kunderna hos Linas Matkasse kan också välja såväl en vegansk som en vegetarisk matkasse. Den veganska matkassen innehåller välsmakande och lättlagade veganska rätter som gör det gott och lätt att lyckas med en växtbaserad livsstil. Med den vegetariska matkassen ingår moderna och fräscha vegetariska rätter. Kunderna har också själva möjlighet att välja till fisk eller fågel till vissa rätter.

Linas matkasse har också en matkasse som heter enkelt och lättlagat som, precis som namnet antyder, innehåller rätter som är både enkla och lättlagade. Denna matkasse beskrivs som en perfekt matkasse för dig som vill spara tid.

Utöver alla dessa alternativ har Linas matkasse dessutom såväl en glutenfri som en laktosfri matkasse.

När man beställer en matkasse från Linas har man med vissa typer av abonnemang möjligheten att själv välja och vraka bland måltider. Man kan då byta ut vissa måltider och lägga till andra.

Erbjuder Linas Matkasse något mer än matkassar?

Nej, Linas matkasse erbjuder för närvarande bara matkassar. De har flera olika matkassar i sitt sortiment men saknar andra produkter.

Däremot har de ett väldigt brett utbud av matkassar, så för den som vill handla från Linas Matkasse finns det fortfarande mycket att välja på.

Erbjuder Linas Matkasse något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Linas Matkasse?

För att beställa en Linat Matkasse behöver du först och främst surfa in på Linas Matkasses hemsida. Där hittar du de senaste erbjudandena och kan se vilka olika matkassar som finns att välja på. Du kan även skriva in ditt postnummer där för att se om Linat Matkasse levererar matkassar där du bor.

När du har kollat att Linas Matkasse levererar sina matkassar hem till dig så kan du beställa. Du väljer då vilken matkasse du vill prenumerera på och fyller i alla uppgifter som krävs för att teckna ditt abonnemang. Sedan är det bara att vänta in din första matkasse från Linas matkasse!

Något som är bra att känna till är att det inte finns någon bindningstid när man beställer en matkasse från Linas Matkasse. Det enda kravet som finns är att man har 6-7 dagars framförhållning vid alla typer av förändringar. Detta gäller både om man vill avboka sin kasse som när man vill göra ändringar i sin kasse eller byta från en typ av kasse till en annan.

När du beställer din första matkasse från Linas Matkasse skapas en löpande prenumeration, men du kan själv styra din prenumeration genom att logga in på Mina Sidor på Linas Matkasses hemsida. Där kan du själv välja att avboka enskilda matkassar, göra ändringar i din beställning eller avsluta din prenumeration.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Linas Matkasse?

Din matkasse från Linas Matkasse levereras hem till dörren. Matkassen levereras antingen på söndagen mellan klockan 16 och 22 eller under måndagen mellan klockan 17 och 22. När datumet för leveransen närmar sig får du information om när din matkasse beräknas anlända. Detta kan du då se när du loggat in på Mina Sidor på Linas Matkasses hemsida.

Om du inte är hemma när matkassen levereras så placerar budet matkassen utanför din dörr. Du får då ett sms med information om att leveransen skett.

När budet från Linas Matkasse transporterar din matkasse har kylvaror och torrvaror packats var för sig. Kylvarorna packas ned i en egen del av lådan med kylande hjälpmedel i form av Gel-Ice för att du ska kunna vara säker på att de håller rätt temperatur under hela leveransen, ända tills du själv kan packa upp dem och stoppa in dem i kylskåpet.

Linas Matkasse utför dessutom regelbundna stickprovskontroller för att kontrollera att kylningen av varorna fungerar som den ska och att kylvarorna håller rätt temperatur genom hela leveransen.

När matkassen är framme hemma hos dig ringer budbilens förare på hemma hos dig. Något som är väldigt viktigt är att du som kund är tillgänglig på telefon vid tiden för leverans eftersom föraren kontaktar dig via telefon om det blir några ändringar i samband med leveransen, till exempel om föraren stöter på några förhinder eller om leveransen är försenad.

Hur kommer man i kontakt med Linas Matkasse?

För att komma i kontakt med Linas Matkasse kan man vända sig till deras kundtjänst som går att kontakta på flera sätt. Ett smidigt sätt att komma in kontakt med kundtjänst hos Linas matkasse är att surfa in på deras hemsida där det finns en chattfunktion. Genom att skriva din fråga i chatten kan du snabbt få svar och du får enkelt kontakt med en handläggare som hjälper dig med ditt ärende.

Ett annat enkelt sätt att höra av sig till kundtjänst är genom att skicka ett mail. Det går att skicka ett mail via ett formulär på Linas Matkasses hemsida men det går lika bra att skicka det direkt till kundtjänstens e-postadress.

Ytterligare ett enkelt sätt att komma i kontakt med kundtjänst hos Linas Matkasse är att ringa in via telefon. Öppettiderna varierar något från dag till dag. På måndagar går det att ringa in under större delen av dagen då kundtjänst har öppet mellan 09 och 22.

På tisdagar håller kundtjänst öppet mellan 09 och 16. Mellan onsdag och fredag är öppettiderna 10 till 16. Under lördagar håller kundtjänst helt stängt, medan det går att höra av sig till kundtjänst hos Linas Matkasse mellan 16 och 22 på söndagar.

Tre bra saker med Linas Matkasse

 • Linas Matkasse har ett brett utbud vilket gör att det finns något för alla.
 • Det finns flera olika alternativ som passar barnfamiljer.
 • Utbudet av recept är väldigt varierat och smakrikt.

Tre dåliga saker med Linas Matkasse

 • Recepten kan ibland ta längre tid att tillaga än vad det står att det ska göra.
 • Man behöver ha många basvaror hemma som ingår i recepten men inte följer med i matkassen.
 • Vill man avboka sin matkasse måste man göra det minst sex dagar innan leverans vilket är tidigt jämfört med hos många andra leverantörer.

Vilket omdöme & betyg i tester får Linas Matkasse på nätet?

Linas Matkasse får genomgående höga betyg i olika tester och recensioner och det är tydligt att Linas Matkasse är en av Sveriges mest populära och omtyckta matkassar.

När sajten matspar.se testade olika matkassar kom Linas Matkasse på första plats och utsågs till Sveriges bästa matkasse. Linas Matkasse fick många lovord och det var många punkter som juryn tyckte att Linas sköter så bra att förstaplatsen var befogad.

En sådan punkt är priset. Linas Matkasse är inte den billigaste matkassen på marknaden men inte heller den dyraste. Juryn ansåg matkassen upplevs som prisvärd eftersom man får råvaror av hög kvalitet samt många roliga recept för pengarna.

En annan sak som fångade juryns gillande är att Linas Matkasse levererar matkassar till i stort sett hela Sverige. I skrivandes stund levererar Linas Matkasse sina matkassar till över 600 orter i Sverige vilket är mer än någon annan leverantör.

En annan sak som juryn tyckte bra om är recepten som medföljer i alla olika matkassar från Linas Matkasse. Där fick de beröm för att de lägger stor vikt vid sund och god mat som är lätt att tillaga. Juryn tyckte också det var positivt att Linas Matkasse alltid har flera rätter som går hem hos såväl barn som vuxna.

Linas Matkasse har också fått bra betyg hos TrustPilot som förmodligen är den största sajten på nätet där användare själva kan lämna omdömen och betygsätta olika företag, varor och tjänster. Hos TrustPilot har Linas Matkasse över 1000 recensioner och de har fått betyget 3,9 av 5 möjliga vilket får anses vara ett mycket gott betyg.

Hela 43 procent av användarna som betygsatt Linas Matkasse har gett betyget “Utmärkt” vilket är det högsta möjliga. Bland användarna som delat ut högsta betyg nämns att de erbjuder god mat och roliga recept samtidigt som många upplever att Linas Matkasse är serviceinriktade och verkligen bryr sig om sina kunder.

Bara 15 procent av användarna har gett Linas Matkasse betyget “Mycket dålig”, vilket är det lägsta möjliga betyget hos TrustPilot. Bland användarna som lämnat det lägsta betyget nämns att kunder ibland fått fel leveranser, att kundtjänst bemött dem otrevligt och att det inte har fungerat som det ska med avbokade matkassar.

Vilket omdöme & betyg i tester får Linas Matkasse på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Linas Matkasse?

Recepten från Linas Matkasse hittar du enklast genom att följa länken här nedan, eller genom att surfa in på Linas Matkasses hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för Linas Matkasse?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Linas Matkasse?

Du loggar in på Linas Matkasse genom att först surfa in på deras hemsida och sedan ange användarnamn och lösenord i rutan för inloggning.

Var hittar jag priser för Linas Matkasse?

Det enklaste sättet att ta reda på priser för Linas Matkasse är att surfa in på deras hemsida och se efter. De olika matkassarna som finns att välja på kostar olika mycket och priset skiljer sig givetvis också beroende på hur många portioner som ingår.

Hur kan jag avsluta Linas Matkasse?

För att säga upp Linas Matkasse behöver du bara surfa in på deras hemsida och logga in på ditt konto. Där kan du välja att avsluta din prenumeration. Kom ihåg att du måste göra det minst sex dagar innan kommande matkasse om du inte vill ha den levererad.

Var levererar Linas Matkasse?

Linas Matkasse levereras till över 600 orter i Sverige vilket är betydligt mer än vad många konkurrenter gör. På länken nedan hittar du information om vilka orter Linas Matkasse levererar till samt om det går att beställa Linas Matkasse där just du bor.

Var hittar man meny för Linas Matkasse?

Menyn för Linas Matkasse kan du hitta genom att surfa in på deras hemsida.

Läs mer om Linas Matkasse


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.