Bästa matkasse logo

Matkassar från Matkomfort

Se erbjudanden här

Vilka är Matkomfort?

Matkomfort är en av de mindre aktörerna på den svenska matkassemarknaden som i vissa områden flugit lite under radarn. Detta beror till stor del på att Matkomfort har valt att fokusera på ett fåtal områden i Mälardalen, bland annat Stockholmsregionen, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Södertälje med närområde.

Matkomfort beskriver sig själva som matkassen med goda såser och goda recept som samtliga är framställda och tillagade av erfarna kockar. Dessa kockar står under ledning av Matkomforts grundare, kocken Henrik Isaksson.

Matkomfort har som målsättning att erbjuda måltider värdiga en bra restaurang i hemmet. Därför lägger Matkomfort stor vikt på att innehållet i matkassarna ska hålla en hög standard. Att menyn både utvecklas och förbereds av erfarna kockar är något som gör att Matkomfort verkligen sticker ut från mängden bland leverantörer av matkassar. Samtidigt är recepten enkla att följa vilket gör att vem som helst kan beställa en matkasse från Matkomfort utan att behöva vara orolig för att rätterna skulle vara för svåra för att tillaga.

Grundarna av Matkomfort skapade detta företag med tanken att vem som helst enkelt ska kunna avnjuta mat i världsklass hemma även på vardagar då de flesta inte har tid eller ork för att stå i köket eller att handla i butik.

Något annat som sticker ut i positiv bemärkelse när det gäller Matkomfort är att de har en snudd på oslagbar garanti som täcker samtliga matkassar och produkter som de levererar. Om du som kund inte är nöjd med en matkasse har du rätt till full återbetalning. Detta gäller oavsett orsak till missnöje, till exempel att en grönsak har varit lite kantstött eller liknande.

Denna garantin kan vara väldigt skön att ha, framförallt för nya kunder som kanske känner sig osäkra på om de vågar testa att beställa en matkasse eller inte. Med denna garanti är det enkelt att prova att beställa en matkasse från Matkomfort och sedan får man pengarna tillbaka om matkassen inte motsvarar ens förväntningar.

När man beställer sin första matkasse från Matkomfort aktiveras en prenumeration på obestämd tid. Denna prenumeration är dock inte bindande och kan avslutas när som helst. Det går också bra att pausa en leverans eller att ändra sina leveranstillfällen från varje vecka till varannan vecka. Alla dessa ändringar görs enkelt när man är inloggad på Matkomforts hemsida.

Matkomfort grundades i Stockholm 2008 och har sedan dess utökat sitt leveransområde till att innefatta större delen av Mälardalen. Numera har Matkomfort utökat sitt leveransområde till att innefatta även Växjö., Jönköping, Kalmar, Skåne och Blekinge.

Vilka typer av matkassar har Matkomfort?

Matkomfort erbjuder i nuläget fyra olika matkassar som man kan välja mellan. Här listar vi dessa i tur och ordning.

Först och främst har vi Matkomfort Premiumkasse. Detta är verkligen Matkomforts bästsäljande matkasse och den innehåller såväl exklusiva råvaror som spännande recept. I kassen finns såväl fågel och fisk som kött och en massa goda produkter från växtriket. Denna matkasse levereras tillsammans med Matkomforts egengjorda såser och blandningar av kryddor. Om man vill ha Matkomfort Premiumkasse i en vegetarisk variant så går detta också att välja.

Näst på tur har vi matkassen som går under namnet Matkomfort Hälsolådan. Detta är en trendig matkasse för flexitarianer och andra som vill försöka äta mer grönt i sin vardag. Denna matkasse är helt och hållet fri från rött kött. Matkomfort Hälsolådan innehåller inspirerande smaker från hela världen och många spännande recept. Denna matkasse har också stort fokus på att alla recept ska vara nyttiga och hälsosamma.

Givetvis erbjuder Matkomfort också ett alternativ för familjer. En matkasse som passar utmärkt för just familjer är Matkomfort Familjefavoriter som innehåller barnvänliga maträtter och smaker, men som även fungerar alldeles utmärkt för vuxna. Det går också bra att kombinera två matkassar hos Matkomfort, exempelvis på så vis att man beställer Familjefavoriter till barnen och Premiumkassen till de vuxna i hushållet.

Slutligen finns också den billiga och snabba matkasse som Matkomfort kallar för Matkomfort Vroom. Denna enkla matkasse levereras med en huvudråvara, kolhydrater och en välsmakande sås. Dock ingår inga grönsaker i denna matkasse. Det är med andra ord en kasse för den som vill ha en billig och snabb men samtidigt god måltid, samt för den som vill anpassa grönsaker och andra tillbehör efter behov, allergier och sådana saker.

Kostnaden för Matkomforts matkassar varierar ganska mycket beroende på att man som kund själv väljer hur många personer man vill ha mat till och hur många måltider per vecka som ingår. Något som är unikt för Matkomfort är att det går att beställa matkassar till upp till sex personer, vilket är fler portioner per måltid än vad de flesta andra leverantörerna på marknaden erbjuder.

Något som är väldigt bra med att beställa en matkasse för sex personer är att priset per portion blir väldigt lågt. Detta kan alltså vara en väldigt bra idé för exempelvis en stor barnfamilj.

Något som är värt att ha i åtanke när man beställer en matkasse från Matkomfort är att de olika matkassarna kan anpassas olika mycket. Med vissa matkassar kan man inte välja hur många dagar man beställer mat för. VIssa av Matkomforts matkassar går också att beställa för en person vilket passar utmärkt för singelhushåll, medan andra är begränsade till att man måste beställa mat för minst två personer.


Dessa begränsningar har Matkomfort suttit upp för att kunna hålla priserna nere och samtidigt garantera att all mat som levereras till kunder klarar av Matkomforts egna högt ställda krav på kvalitet.

När du beställer matkassar från Matkomfort levereras precis allt du behöver för att kunna tillaga alla måltider som ingår i matkassen. Det enda du behöver tillsätta själv är salt och peppar. Alla recept är dessutom anpassade på så vis att man bara behöver använda grundläggande köksutrustning som exempelvis stekpanna, kastrull, kökskniv och gryta när man själv ska tillaga maten.

Alla maträtter som ingår i alla Matkomforts matkassar är som sagt förberedd av professionella kockar med målet att allt ska vara lätt för dig att laga till när matkassen väl anländer hem till dig.

Något som verkligen utmärker Matkomforts matkassar är den omsorg kockarna lägger på att hitta de färskaste ingredienserna och att använda sig av pålitliga och seriösa leverantörer. Matkomfort har ett nära samarbete med flera lokala producenter vilket innebär att de enkelt kan anpassa sina recept och använda de råvaror som är i säsong.

Erbjuder Matkomfort något mer än matkassar?

Ja, Matkomfort har en egen webbutik på sin hemsida där de erbjuder en stor mängd produkter som har med köket och matlagning att göra.

Bland annat går det att köpa burkar med ankfett, löjrom, pasta pesto och anklårsconfit. Matkomfort säljer också många olika typer av oljor och vinäger, bland annat olivolja och kallpressad rapsolja.

Dessutom säljer Matkomfort också flera olika redskap som stekpannor, kocksläng, skärbrädor och stekpincetter. Det går också att beställa bestickset och exklusiva förkläden i läder i Matkomforts webbutik.

Matkomfort säljer också produkter för dig som vill ta med maten utomhus, bland annat termosar, kylväskor och picknickfiltar.

Slutligen finns en egen sektion i webbutiken för alla som gillar att grilla. Där säljer Matkomfort produkter som passar perfekt till grillkvällen som till exempel grillhandskar och zestjärn.

Erbjuder Matkomfort något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Matkomfort?

För att beställa en matkasse från Matkomfort behöver man först och främst surfa in på deras hemsida och registrera ett konto. När du väl har gjort det är det dags att surfa vidare in på sidan där de olika matkassarna som Matkomfort erbjuder presenteras. Du ser där en tydlig sammanfattning av vad som ingår i varje matkasse och får också information om hur många måltider som ingår samt hur många personer du kan välja att beställa mat till.

När du har valt den matkasse du vill beställa samt hur många portioner det ska vara per måltid är det dags att gå vidare med beställningen. På sidan du kommer in på härnäst kan du bekräfta din order samt välja din första leveransdag. Du behöver i det här steget också välja en e-postadress som ska vara kopplad till ditt konto.

Därefter behöver du fylla i ditt personnummer. Detta är för att Matkomfort automatiskt ska hitta din adressinformation. Du får då direkt information om Matkomfort har möjlighet att leverera matkassar hem till dig.

Om Matkomfort levererar hem till dig kan du gå vidare till det sista steget för att beställa din första matkasse från Matkomfort. Det sista steget innebär att du väljer vilken betalningsmetod som du vill använda när du betalar för dina matkassar. När detta är gjort är beställningen färdig, och du kan i lugn och ro vänta in din första matkasse från Matkomfort, fylld med god mat och spännande recept.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Matkomfort?

Matkomfort levererar alla sina matkassar på söndagar mellan klockan 14 och klockan 22. För att hitta en mer exakt leveranstid för just din matkasse kan du gå in på “Mina Sidor” och hitta den informationen när du är inloggad på Matkomforts hemsida. Där visas en ungefärlig tid för din leverans, där skillnaderna kan variera med uppemot en halvtimme.

Din matkasse från Matkomfort levereras hem till dörren. Alla eventuella ändringar av innehållet i din matkasse, uppdateringar av leveransuppgifter och uppsägning av prenumeration måste registreras senast klockan 12 på måndagen innan leveransen i fråga.

Hur kommer man i kontakt med Matkomfort?

Matkomfort erbjuder en kundtjänst som går att komma i kontakt med både via telefon och på mail. För akuta frågor som gäller leveranser har Matkomfort dessutom ett journummer som går att kontakta mellan klockan 10 och 22 på måndagar och mellan 14 och 22 på söndagar.

Om man vill ringa in direkt till kundtjänst så kan man göra det mellan 9 och 17 på måndagar, mellan 9 och 16 från tisdag till torsdag, samt mellan 9 och 15 på fredagar. Kundtjänst håller lunchstängt alla vardagar mellan 12 och 13. På helger är kundtjänst helt stängd för inkommande telefonsamtal.

Tre bra saker med Matkomfort

 • Maträtterna som är förberedda av kockar är väldigt goda och håller hög restaurangkvalitet.
 • Man kan beställa en matkasse för upp till sex personer.
 • Matkomfort erbjuder en oslagbar kvalitetsgaranti som inte går att hitta hos någon annan leverantör.

Tre dåliga saker med Matkomfort

 • Matkassarna är något dyrare jämfört med hos konkurrerande leverantörer.
 • Det går bara att beställa matkassar från Matkomfort i en liten del av landet.
 • Det är svårt att allergianpassa matkassarna från Matkomfort.

Vilket omdöme & betyg i tester får Matkomfort på nätet?

Hos TrustPilot som är den största och mest kända sidan där användare själva kan betygsätta olika företag har Matkomfort fått betyget 4,8 av 5 möjliga, vilket är ett otroligt högt betyg. Det är inte många konkurrenter som är i närheten av det betyget och det bevisar att Matkomforts satsning på kvalitet verkligen har gått hem hos kunderna.

Vilket omdöme & betyg i tester får Matkomfort på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Matkomfort?

Recepten från Matkomfort hittar du genom att surfa in på deras hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för Matkomfort?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Matkomfort?

Du loggar in på Matkomfort genom att surfa in på deras hemsida. Där behöver du fylla i ditt användarnamn och ditt lösenord för att kunna logga in.

Var hittar jag priser för Matkomfort?

De senaste priserna på matkassar från Matkomfort hittar du enklast genom att surfa in på deras hemsida. Där ser du även aktuella erbjudanden.

Hur kan jag avsluta Matkomfort?

Du avslutar enkelt din prenumeration hos Matkomfort genom att logga in på deras hemsida. När du är inloggad på “Mina Sidor” kan du enkelt säga upp din prenumeration med ett knapptryck.

Var levererar Matkomfort?

Matkomfort levererar i första hand matkassar till Stockholmsregionen och större städer i Mälardalen. På senare tid har de dessutom utökat och levererar nu matkassar till flera platser i södra Sverige. Följ länken här nedan för att komma direkt till sidan där du kan se var Matkomfort erbjuder leveranser.

Var hittar man meny för Matkomfort?

Meny för Matkomfort hittar du varje vecka i uppdaterad form på deras hemsida.

Läs mer om Matkomfort


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.