Bästa matkasse logo

Matkassar från Betterfeast

Se erbjudanden här

Vilka är Better Feast?

Better Feast är en ganska ny aktör på den svenska marknaden gällande matkassar. Företaget bakom Better Feast fokuserar mycket på hälsa och det märks genomgående i alla deras matkassar samt på deras övriga utbud.

Något som skiljer Better Feast från andra aktörer på den svenska marknaden är att Better Feast levererar sina matkassar som färdiga lådor som förvaras i kylen tills det är dags att äta. Kunder hos Better Feast behöver således tillbringa mycket mindre tid i köket jämfört med kunder som beställer matkassar från andra populära leverantörer, som oftare levererar råvaror och recept som behöver tillagas.

Better Feast har ett brett sortiment där såväl hushåll med endast vuxna som barnfamiljer hittar något som passar dem. De har också ett bra utbud för personer som försöker gå ner i vikt.

En annan sak som skiljer Better Feast från andra leverantörer är att de erbjuder flera olika typer av måltider. När man beställer en matkasse från Better Feast kan man själv välja att beställa mat till frukost, lunch och middag men även mellanmål om man så önskar.

Något som utmärker Better Feast i positiv bemärkelse är att kvaliteten på all mat som levereras är väldigt hög. Better Feast samarbetar med erfarna dietister och kockar som förbereder nya måltider varje vecka. Viktigt att komma ihåg är att det alltså inte rör sig om fryst mat som levereras, utan färska rätter som ska förvaras i kylskåpet tills det är dags att äta dem. Alla rätter som ingår i Better Feasts matkassar är tillagade från grunden och innehåller råvaror av högsta möjliga kvalitet.

Något annat som många tycker är väldigt positivt med Better Feast är att de ger kunderna möjligheten att själva välja rätter till sina beställningar varje vecka. Kunderna får många recept att välja bland och behöver inte låsa sig vid de matlådor som Better Feast har valt ut till veckans meny. Man har helt enkelt möjligheten att själv styra sin meny och välja ut de rätter som passar ens egna smaklökar bäst.

Vilka typer av matkassar har Better Feast?

Better Feast kallar sina matkassar för “matlådor” och de erbjuder flera olika sådana. Närmare bestämt fyra olika matlådor. Dessa matkassar innehåller en enorm bredd och som kund får man varje vecka smakrika och härliga rätter levererade hem. Det går dessutom att beställa matkassar från Better Feast med olika typer av intervall för leveranserna. Vissa kan bokas varje eller varannan vecka och vissa kan beställas i bulk över en tidsperiod om totalt fyra veckor.

Här nedan listar vi de olika matkassarna som Better Feast erbjuder:

Först och främst har vi Familjelådan. Detta är en matkasse framtagen för familjer med barn i olika åldrar. Alla rätter som ingår i denna matkasse har anpassats för att passa små och stora barn men även föräldrarna ska kunna njuta av måltiderna. Mat som passar alla, helt enkelt.

När man beställer Familjelådan kan man välja mellan nio olika recept varje vecka. Man kan välja att få måltider för tre, fyra eller fem dagar i veckan. Familjelådan kan beställas med mellan två och fem portioner per måltid och den levereras antingen varje vecka eller varannan vecka. Denna matkasse kostar från 599 kronor per vecka och uppåt.

Nästa matkasse som finns att beställa hos Better Feast är Vardagslådan. Detta är en väldigt flexibel matkasse som man som kund kan skräddarsy helt och hållet själv. Matkassen innehåller många olika alternativ och det går att beställa såväl frukost, lunch och middag och även mellanmål.

När man bokar Vardagslådan kan man boka den antingen en vecka i taget eller fyra veckor i taget. Det går dessutom enkelt att välja till att utesluta exempelvis fisk eller fläsk om man så önskar. Denna kasse passar utmärkt för alla som vill ha hjälp med veckans matlagning och samtidigt njuta av goda och smakrika rätter. Vardagslådan finns att beställa från 850 kronor per vecka och uppåt.

En annan populär matkasse från Better Feast är deras matkasse för Viktminskning. Detta är givetvis en matkasse som är anpassad för den som försöker gå ned i vikt och vill äta en kalorisnål och nyttig kost. Här är det viktigt att poängtera att alla recepten i denna matkasse är skapade av kockar och dietister som ser till att all mat är näringsriktig och hälsosam, så att man inte får i sig för lite mat.

Matkassen för viktminskning innehåller tre måltider – frukost, lunch och middag – för veckans alla fem vardagar samt fem stycken mellanmål. Innehållet i kassen ligger på mellan 1200 och 1300 Kcal per dag för kvinnor. För män ligger det i spannet 1600–1800 Kcal. Viktminskningslådan finns att beställa från 1178 kronor per vecka och uppåt.

Den fjärde och sista matkassen som Better Feast erbjuder heter Boot Camp och det är en heltäckande kasse vad gäller hälsa och viktminskning. Denna matkasse innehåller en tre dagar lång juicekur samt ett viktminskningspaket som gäller över fyra veckor.

När man använder sig av Boot Camp-matkassen inleder man första veckan med tre dagar med juice och två dagar med mat. Under de tre följande veckorna ingår fem dagars mat från viktminskningspaketet. Mängden kalorier som ingår i Boot Camp-matkassen ligger på samma nivå som i matkassen för viktminskning.

Boot Camp-matkassen finns att beställa från 1039 kronor per vecka.

Erbjuder Better Feast något mer än matkassar?

Ja, utöver att erbjuda matkassar så erbjuder Better Feast också en juicekur. Detta paket i sig är inte tillräckligt för att täcka ett fullvärdigt matintag. Däremot är det ett bra sätt att boosta en viktminskning och fungerar utmärkt för alla som vill testa att göra en riktig “juice cleanse”.

Juicerna i denna kur levereras på måndagar och innehållet i juicekuren är följande:

 • 5x Morgonkicken – bladselleri, ingefära, äpplen, lime, gurka & spenat.
 • 5x Sötsyrliga roten – Morötter, äpplen, apelsiner & chili.
 • 5x Fräscha Mixen – Morötter, rödbetor, apelsiner, äpplen, citroner och ingefära.

I paketet ingår alltså tre juicer om dagen i fem dagar. Viktigt att komma ihåg gällande denna diet är att ta kontakt med en läkare eller dietist innan du börjar för att få råd och information om vad en så extrem diet kan innebära för dig och din hälsa.

Juicekuren från Better Feast finns att beställa från 868 kronor per vecka.

Erbjuder Better Feast något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Better Feast?

För att beställa en matkasse hos Better Feast behöver du först och främst surfa in på Better Feasts hemsida. Där kan du välja att beställa en matkassen. När du lägger din beställning behöver du först välja vilken av matkassarna Better Feast erbjuder som du vill beställa.

När du har valt din matkasse kan du sedan välja hur ofta du vill få matkassen levererad, hur många måltider i veckan som ska ingå samt hur många portioner det ska vara till varje måltid.

För att se vilka aktuella priser och erbjudanden som finns gällande Better Feasts matkassar så gäller det att hålla koll på Better Feasts hemsida.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Better Feast?

När du har beställt en matkasse från Better Feast så levereras den alltid fram till dörren. Alla leveranser från Better Feast sker på måndagar och matkassen kommer fram någon gång mellan klockan 17 och 22 under måndagen. Det är viktigt att ha koll på din leverans och att ställa in maten i kylskåpet när leveransen har anlänt för att den ska hålla sig färsk och inte bli dålig.

Något som är väldigt bra med Better Feast är att de är verksamma i hela Sverige. Better Feast levererar till alla städer och orter i hela landet. Det är faktiskt något som är helt unikt och gör att Better Feast sticker ut i konkurrensen då de flesta andra leverantörer av matkassar bara levererar till utvalda städer och platser.

Något annat som är väldigt bra med Better Feast är att alla leveranser är avgiftsfria oavsett var du bor. Det finns bara ett undantag för detta och det gäller de som bor på en ö utan broförbindelse. För dessa tas en extra avgift ut. Hur stor avgiften är beror på vilken ö du bor på.

Hur kommer man i kontakt med Better Feast?

För att komma i kontakt med Better Feast behöver man höra av sig till kundtjänst. För närvarande går det bara att kontakta Better Feast kundtjänst via mail. Better Feast garanterar att kundtjänsten återkommer med ett svar inom 24 timmar.

Tre bra saker med Better Feast

 • Better Feast erbjuder färdiglagade, fräscha och smakrika rätter som levereras direkt till dörren.
 • Det går att beställa en matkasse med frukost, lunch, middag och mellanmål.
 • Better Feast erbjuder många bra alternativ för den som vill gå ner i vikt.

Tre dåliga saker med Better Feast

 • Matkassarna från Better Feast är relativt dyra jämfört med konkurrerande matkassar på marknaden.
 • Det finns färre recept att välja mellan jämfört med hos andra aktörer.
 • Maten levereras i lådor av frigolit vilket inte är det mest miljövänliga alternativet.

Vilket omdöme & betyg i tester får Better Feast på nätet?

Eftersom Better Feast är en relativt ny aktör på den svenska marknaden har de inte hunnit få så många omdömen ännu. Hos TrustPilot, som är den största och mest kända sidan på nätet där användare själva kan betygsätta olika företag, har Better Feast i skrivandes stund bara fått elva recensioner från användare.

Better Feast har hittills bara fått positiva recensioner från användarna och kvitterar ut ett snittbetyg på 4,3 av 5 möjliga, vilket får anses vara skyhögt. Hela 73 procent av användarna som har betygsatt Better Feast har gett leverantören betyget “Utmärkt” vilket är det högsta möjliga.

Bland omdömena märks tydligt ett flertal saker som kunderna är väldigt nöjda med hos Better Feast. En sak som många kunder lyfter fram är att maten upplevs vara väldigt god. En användare skriver att maten smakar otroligt gott samtidigt som menyn hos Better Feast är varierad och rolig.

Något annat som flera användare framhåller är att leveranserna oftast kommer i tid och att det sällan är några problem. Dessa användare är också väldigt nöjda med Better Feasts kundtjänst som de upplever som lyhörd, serviceinriktad och professionell.

En annan sak som de nöjda användarna gärna lyfter fram är att Better Feast passar perfekt för barnfamiljer som inte har tid att planera och laga maten. Med Better Feasts barnvänliga matkasse får de hem god och näringsriktig mat som barnen tycker om att äta.

Vilket omdöme & betyg i tester får Better Feast på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Better Feast?

Recepten från Better Feasts hittar du först och främst på deras hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för Better Feast?

Du hittar alla rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Better Feast?

För att logga in på Better Feast behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där fyller du i ditt användarnamn och ditt lösenord för att logga in.

Var hittar jag priser för Better Feast?

Det bästa sättet att hitta priser för Better Feast är genom att surfa in på deras hemsida. Där hittar du alltid de senaste priserna och eventuella erbjudanden.

Hur kan jag avsluta Better Feast?

För att säga upp ditt abonnemang hos Better Feast behöver du logga in på ditt konto och avsluta din prenumeration. Det går dock att pausa eller att avsäga sig vissa matkassar om man hellre vill göra det, till exempel om man är bortrest på semester.

Var levererar Better Feast?

Better Feast levererar till i stort sett hela Sverige, vilket innebär att de är en av leverantörerna av matkassar som har absolut störst täckning. Via länken här nedan kommer du till en sida där du kan se om Better Feast levererar till just ditt område.

Var hittar man meny för Better Feast?

För att se menyn för Better Feast är det enklaste sättet att surfa in på deras hemsida och klicka dig fram till menyn.

Läs mer om Betterfeast


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.