Bästa matkasse logo

Matkassar från Marley Spoon

Vilka är Marley Spoon?

Marley Spoon är en relativt ny matkasse som tagit sig in på den svenska marknaden. Bolaget bakom Marley Spoon är från Tyskland och satsningen började där år 2014. När bolaget hade funnits i sex år, närmare bestämt 2020, lanserade man sin första matkasse för den svenska marknaden.

Marley Spoon har gjort sig kända för sitt unika upplägg där deras kockar och nutritionister varje vecka tar fram hela 30 olika recept. Du får utifrån de recepten välja och vraka fritt och komponera din egen veckomeny.

På så vis kan man själv variera sin matkasse från Marley Spoon och komponera ihop en matkasse som är barnvänlig, vegetarisk, snabblagad, extra hälsosam eller spännande med många rätter och smaker man inte har provat förut. Att man kan kombinera en mängd olika rätter på detta sätt är också en förklaring till varför Marley Spoon bara har en matkasse i sitt utbud. Den kan nämligen varieras på nästan ett oändligt antal vis.

Matvarorna som ingår i en matkasse från Marley Spoon är nästan alltid lokalproducerad när det gäller matkassarna som säljs på den svenska marknaden.

Marley Spoon är också kända för att de lägger stort fokus på hållbarhet och klimatsmarta lösningar. En sådan klimatsmart lösning sker då Marley Spoon bara använder sig av återanvändbara kylförpackningar för att hålla matvarorna färska under transporten. Dessa kylförpackningar är till 85 procent tillverkade av sockerrör.

Ett annat sätt som Marley Spoon sätter miljön i det främsta rummet är genom sina förpackningar. Samtliga förpackningar som skickas från Marley Spoon är till hundra procent återvinningsbara.

Marley Spoon sätter också in åtgärder för att minska matsvinnet, bland annat har de mätt ut exakt hur mycket av varje livsmedel som ingår i varje portion så att man som kund får exakt den mängd mat man behöver och inte behöver slänga överflödiga varor.

Vilka typer av matkassar har Marley Spoon?

Marley Spoon erbjuder bara en enda matkasse, men den matkassen består av en bred och varierad meny där det finns maträtter och recept för alla typer av smaker. Varje vecka får man som kund hos Marley Spoon 30 olika recept att välja mellan i flera olika kategorier, som till exempel kött, fisk, kalorisnåla rätter, lättlagade rätter och barnvänliga alternativ.

För den som har specifika krav gällande kosten så finns det möjlighet att få hem recept som är gluten- eller laktosfria. Det går även att skräddarsy sin matkasse så att den endast innehåller rätter som är vegetariska eller veganska.

När du beställer en matkasse från Marley Spoon väljer du själv om du vill få hem mat till två eller fyra personer, samt hur många dagar i veckan som du vill få mat för. Alternativen som finns att välja mellan där är mellan två till fem dagar.

Erbjuder Marley Spoon något mer än matkassar?

Nej, Marley Spoon erbjuder bara matkassar i sitt sortiment. De har ingen webbutik eller liknande som vissa andra leverantörer av matkassar har.

Erbjuder Marley Spoon något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Marley Spoon?

För att beställa en matkasse från Marley Spoon behöver du först och främst registrera dig. Detta gör du genom att surfa in på Marley Spoons hemsida och öppna ett konto. Först och främst måste du se efter så att Marley Spoon levererar matkassar där du bor.

När du har gjort det kan du gå vidare till sidan där man beställer sin första matkasse. Där får du se ett 30-tal olika recept och du kan då komponera din egen matkasse. Du kan välja om du vill ha mat till två eller fyra personer och du behöver också välja hur många måltider du vill att matkassen ska innehålla. Matkassen måste som lägst innehålla två måltider och som mest kan den innehålla fem olika recept.

När du surfat in på Marley Spoons hemsida kan du också se de senaste erbjudandena och aktuella priser för en matkasse.

När du har plockat ihop vilka recept du vill få i din matkasse är det bara att klicka sig vidare till betalningen. När du har betalat din matkasse med kort startar din prenumeration och din första matkasse från Marley Spoon är beställd!

När du är kund hos Marley Spoon kan du välja fritt om du vill ha en löpande prenumeration där du får en matkasse varje vecka eller om du själv vill beställa enstaka matkassar då och då. Om du väljer en prenumeration får du varje vecka plocka ihop din egen kasse utifrån de 30 recept som finns att välja på den aktuella veckan.

Att beställa en matkasse från Marley Spoon gör man med stor flexibilitet eftersom man själv kan välja att pausa sin prenumeration eller hoppa över någon matkasse då och då precis när man vill. Man väljer själv hur man vill göra, helt enkelt!

Hur får jag min leverans från Marley Spoon?

Din matkasse från Marley Spoon levereras direkt hem till dörren. När du lägger din första beställning av en matkasse hos Marley Spoon får du se vilka olika leveranstider som finns tillgängliga där just du bor och du kan då välja det alternativ som passar dig bäst.

För den som bor i någon större stad som exempelvis Stockholm, Göteborg eller Malmö så finns det fler alternativ att välja mellan. För den som bor på landsbygden eller i en mindre stad så är alternativen mer begränsade.

Marley Spoon förpackar alla sina leveranser väl kylda så att du inte behöver oroa dig om du inte är hemma när leveransen anländer till din dörr, eftersom matkassarna levereras kylda nog för att hålla maten fräsch tills du kommer hem och packar upp den.

Matvarorna transporteras med klimatsmarta och återanvändbara kylförpackningar som både ser till att din mat hålls fräsch men också bidrar till att påverkan på miljön blir minimal när du får din matkasse från Marley Spoon levererad hem.

Hur kommer man i kontakt med Marley Spoon?

Marley Spoon erbjuder kundtjänst som går att kontakta på flera olika sätt. Något som kan uppfattas som lite udda med Marley Spoons kundtjänst är att de inte skyltar med vilka öppettider de har. Detta är något som får många potentiella kunder att höja på ögonbrynen, men då ska man ha i åtanke att det inte är särskilt svårt att komma i kontakt med Marley Spoons kundtjänst och att svarstiderna generellt sett brukar vara ganska snabba.

Något som är väldigt bra med Marley Spoons kundtjänst är att de går att nå via telefon. För att komma i kontakt med Marley Spoons kundtjänst via telefon är det bara att ringa nummer 08-446 882 42.

Om man inte vill ringa i telefon så finns alternativet att fylla i ett formulär på Marley Spoons hemsida. Där behöver man fylla i sin e-postadress samt en beskrivning av sitt ärende, så återkommer en medarbetare från kundtjänst via e-post.

Marley Spoon erbjuder för närvarande ingen livechatt i sin kundtjänst, utan det är telefon eller att fylla i formuläret på deras hemsida som gäller.

Tre bra saker med Marley Spoon

 • Det finns en stor valfrihet hos Marley Spoon där man kan komponera sin helt egna veckomeny genom att varje vecka välja ut de recept man vill ha bland 30 olika alternativ.
 • Alla recept finns i två varianter varav den ena alltid är vegetarisk, vilket gör det superenkelt att äta en vegetarisk diet med Marley Spoon.
 • Kunden får välja helt själv om denne vill ha en prenumeration eller bara beställa enstaka matkassar.

Tre dåliga saker med Marley Spoon

 • Marley Spoon erbjuder inget särskilt alternativ för den som vill äta en rakt igenom vegansk kost.
 • Marley Spoon har inget särskilt alternativ för den som vill plocka ihop en laktosfri matkasse.
 • Marley Spoon skyltar inte med vilka tider som kundtjänst håller öppet vilket gör det svårt för kunder att veta om de kommer att få ett snabbt svar på sin fråga eller inte.

Vilket omdöme & betyg i tester får Marley Spoon på nätet?

Hos TrustPilot som förmodligen är den största och mest kända sajten där användare själva kan sätta betyg och lämna omdömen om företag, tjänster och produkter så har Marley Spoon fått 3,8 i betyg av 5 möjliga. Detta får anses vara ett väldigt bra betyg, särskilt med tanke på att över 1500 användare har recenserat Marley Spoon hittills.

Hela 41 procent av användarna har gett Marley Spoon betyget “Utmärkt” vilket är det högsta möjliga betyget hos TrustPilot. Bland användarna som har gett Marley Spoon toppbetyg är det ett antal saker som de är särskilt nöjda med. Bland annat är många användare lyriska över att recepten är så goda samt att det finns så många olika att välja mellan, så att man kan plocka ihop sin egen matkasse helt utefter vad man själv tycker är gott.

En annan sak som många av dessa användare är nöjda med är att de upplever kvaliteten på råvarorna som mycket hög samt att maten är varierad och näringsrik.

Elva procent av användarna har dock gett Marley Spoon betyget “Mycket dåligt” vilket är det lägsta möjliga betyget man kan få hos TrustPilot. Bland de användare som har rankat Marley Spoon i botten märks kommentarer om att leveranser har varit försenade. Vissa av dessa kunder anser också att frukt och grönsaker inte varit fräscha när leveransen kommit fram, samt att det har varit svårt att få hjälp av Marley Spoons kundservice eller att bemötandet har varit dåligt.

Marley Spoon har också fått höga betyg i flera recensioner. Bland annat när sajten matkassetopplistan.se fick säga sitt så kammade Marley Spoon hem betyget 4,5 av 5 möjliga vilket är ett absolut toppbetyg.

Det som recensenterna fastnade för och lyfte fram som saker som är väldigt bra hos Marley Spoon så nämndes bland annat flexibiliteten som något väldigt positivt. Att man själv kan komponera ihop sin egen matkasse utifrån 30 inspirerande och fräscha recept var givetvis något som drog upp helhetsbetyget.

En annan sak som är positiv hos Marley Spoon, enligt recensenterna, är att de bjuder på gratis frakt. Detta är något som är väldigt bra eftersom att det hjälper kunder, exempelvis barnfamiljer, att hålla månadskostnaden för livsmedel nere. En stort anledning till att många köper en matkasse är för att få fräsch mat till ett bra pris och i och med att man slipper betala frakt hos Marley Spoon blir såklart totalpriset billigare.

Vilket omdöme & betyg i tester får Marley Spoon på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Marley Spoon?

De flesta recepten från Marley Spoon hittar du på deras hemsida när du har skapat ett konto där och blivit kund.

Vilken rabattkod skall jag använda för Marley Spoon?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Marley Spoon?

För att logga in på Marley Spoon behöver du först surfa in på deras hemsida. Där fyller du i ditt användarnamn och ditt lösenord och loggar sedan in på Mina Sidor.

Var hittar jag priser för Marley Spoon?

Det enklaste sättet att hitta priser för Marley Spoon är att surfa in på deras hemsida. Där kan du alltid se de senaste priserna.

Hur kan jag avsluta Marley Spoon?

För att säga upp din prenumeration hos Marley Spoon behöver du logga in på ditt konto via Marley Spoons hemsida. Där kan du avsluta ditt abonnemang. Notera att du kan pausa enstaka matkassar om du bara vill ha ett kortare uppehåll.

Var levererar Marley Spoon?

Marley Spoon levererar matkassar till flera platser i Sverige. Än så länge finns Marley Spoon främst i större städer och levererar inte så mycket ute på landsbygden. Om du vill veta om Marley Spoon levererar till just ditt område kan du följa länken här nedan och fylla i ditt postnummer så ser du direkt om Marley Spoon erbjuder leveranser dit eller inte.

Var hittar man meny för Marley Spoon?

Menyn för Marley Spoon hittar du på deras hemsida.


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.