Bästa matkasse logo

Matkassar från Queal

Se erbjudanden här

Vilka är Queal?

Queal är en leverantör av goda och näringsrika måltider i form av shakes som klivit fram som en ny och spännande aktör på den svenska matmarknaden. Queal satsar stor på nyttig och god mat som blir klar på ett ögonblick.

Queal är mest kända för sina Queal Shakes som är ett bra alternativ för den som vill äta näringsrik, god och nyttig mat men som inte har tid att laga mat. Maten från Queal är ett bra komplement till den som vill ha maten snabbt men samtidigt undvika onyttig snabbmat.

Queals shakes påminner om kostersättning eller pulvermat till utseendet, men skillnaden mellan dessa typer av ersättning och Queals mat är stor. I Queals shaker ingår näringsmässigt kompletta måltider som smakar gott och ger en mättande känsla som håller i sig länge.

Queal är en satsning som företaget Momo Jord AB ligger bakom. Deras målsättning är att erbjuda måltidsersättningar som är prisvärda och som ger kunden mycket för pengarna.

De flesta måltider som man köper från Queal kommer i påsar om 7,5 dl pulver. För att blanda till en näringsrik måltid tar man bara en tredjedel av påsens innehåll (ca 2,5 dl) och blandar det med 4 dl vatten i sin shaker och skakar om. Sedan är maten klar, det är bara att dricka! Svårare än så är det inte att göra i ordning en måltid från Queal.

Queals shaker rymmer en hel måltid och påsarna med pulver innehåller allt man behöver för att hålla sig mätt i flera timmar. Queals måltider är tillverkade av naturliga råvaror som exempelvis havre, soja, majs och vegetabiliska oljor. De innehåller även tillsatta vitaminer och mineraler för att göra måltiden näringsmässigt komplett.

Vilka typer av matkassar har Queal?

Queal erbjuder inga färdiga matkassar, utan man får själv plocka ihop sin matkasse när man beställer. Detta gör man genom att själv välja ut de måltider man vill ska ingå i sin beställning. I sitt utbud har Queal flera olika typer av måltider. Här nedan går vi igenom dessa.

Ready – snabb och näringsrik frukost

Måltiderna i kategorin Ready som Queal erbjuder innehåller en snabb och näringsrik frukost. En påse Ready innehåller ett komplett mål baserat på havre som täcker alla behov din kropp har. Måltiden innehåller också bitar av bär och är helt och hållet vegansk.

För att tillaga en shake Queal Ready behöver du bara blanda 1 dl pulver Ready med 1-2 dl varmvatten och sedan röra om. Den färdiga måltiden är varm gröt som är rik på proteiner. Ungefär som en uppdaterad och förbättrad version av havregrynsgröt som innehåller alla vitaminer och mineraler du behöver för att få en riktigt bra start på dagen!

En populär måltid i denna kategori är Queal Ready Berry Good. Den innehåller både havregryn och havremjöl. Detta gör att denna måltid får en mjuk konsistens samtidigt som den fortfarande bjuder på tuggmotstånd. I en Queal Ready Berry Good får man i sig en god dos protein som kommer från brunt ris, soja och ärtor. Varje portion innehåller 28.7 gram protein vilket innebär att man känner sig mätt länge efter att man ätit en Queal Ready Berry Good.

Måltiderna innehåller också solrosolja och linfröolja vilket för att alla måltider i kategorin Queal Ready är kompletta med nyttiga fetter och mikronutrienter.

Steady – komplett mat i en shake

Queal Steady är den produkt som man oftast förknippar med Queal. Detta är deras huvudprodukt, en hel måltid i en shake. När man tillreder en Queal Steady shake behöver man bara blanda och skaka. Sedan har man en hel måltid klar på några sekunder, redo att drickas. En Queal Steady shake fungerar bra till såväl frukost som till lunch och middag.

Queal Steady levereras i en förslutningsbar påse och innehåller pulvret som man sedan blandar med vatten för att få sin färdiga måltid.

Queal Steady är gjord med en bas av utmärkt havre från Skottland. Basen består också av maltodextrin från majs, vassleprotein och sojamjöl. Queal Steady innehåller också 26 tillsatta vitaminer och mineraler samt smaksättning. Detta ger måltider som är snabba att blanda ihop samtidigt som de är balanserade och goda.

I en Queal Steady shake finns det såväl protein som kolhydrater och fett vilket gör att kroppen får i sig alla de ämnen som den behöver för att den ska må bra.

När man beställer en påse Queal Steady så innehåller den omkring 700 kcal vilket räcker till tre måltider. För att blanda till en måltid tar man 2,5 dl pulver ur sin påse Queal Steady, vilket är omkring en tredjedel av påsen. Pulvret blandar man sedan med 4 dl vatten och rör om. Det färdiga resultatet är en näringsrik och god måltid som man kan dricka på en gång.

Viktigt att notera är att Queal Steady inte är någon måltidsersättning – utan en måltid Queal Steady innehåller allt din kropp behöver från en komplett måltid.

Go – måltidsbars med allt du behöver

En annan produkt som Queal erbjuder som är väldigt populär är deras måltidsbars. Dessa finns i två smaker, Nuts & Apricot samt Dark Chocolate. Båda dessa smakar väldigt gott samtidigt som de innehåller en stor mängd energi. Dessutom innehåller varje bar hela 15 procent av dagsbehovet av alla livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Varje Queal Go bar väger 50 gram och smakar väldigt gott. Dessa bars är ett väldigt bra komplement till måltiderna som Queal erbjuder.

Flow – uppiggande nootropika som höjer ditt fokus

Queal erbjuder också en nootropika som heter Flow. Det är en uppiggande nootropika som hjälper dig att höja din fokus. Queal Flow passar bäst på morgonen och att ta en sådan i samband med frukosten kan absolut vara en perfekt start på dagen.

Queal Flow är ett kosttillskott som fungerar prestationshöjande. Det innehåller fyra ingredienser som ökar din prestation, nämligen guarana, I-theanine, cdp-choline och ashwagandha. Dessa ingredienser är utvalda för att hjälpa kunden att bli mer produktiv och få mer energi.

För att blanda i ordning av Flow så behöver du bara ta en skopa och blanda med en vätska. Det går bra att blanda med vatten men det fungerar också bra att blanda Flow med någon annan produkt från Queal som till exempel Ready eller Steady.

Queal Flow har en uppfriskande och fruktig smak. När du beställer Queal Flow får du en burk som innehåller 30 skopor.

Erbjuder Queal något mer än matkassar?

Queal erbjuder inga färdiga matkassar utan du kan själv plocka ihop din matkasse när du beställer måltider. Hos Queal kan du välja mellan flera olika måltider men även energibars och nootropika.

Utöver måltider, energibars och nootropika finns inget ytterligare i Queals utbud.

Erbjuder Queal något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Queal?

När du ska beställa en matkasse från Queal behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där kan du välja vilken typ av mat du vill beställa. Queal erbjuder vanliga måltider, frukostblandningar, energibars och nootropika.

Vanligast är att beställa deras vanliga måltider som går under namnet Steady. För att beställa dessa behöver du klicka in dig på fliken som heter Steady.

Hos Queal finns inga färdiga matkassar utan du plockar själv ihop din egen blandning. Detta innebär att du kan välja hur många måltider du vill ha samt vilka måltider som ska ingå i din beställning.

Queal Steady finns i tre olika varianter och varje variant finns i många olika smaker. De tre olika varianterna kallas Standard, Vegan och Athletic.

Standard är Queals populäraste typ av måltid. En påse Standard innehåller 700 kcal med alla näringsämnen som din kropp behöver. Påsens innehåll räcker till tre måltider.

Queal Athletic är en påse som passar bättre för den som aktivt tränar och vill bygga muskler. En påse Athletic innehåller totalt 766 kcal med 50 gram protein per portion. Queal Vegan innehåller veganska måltider där vasslet är ersatt av protein från ris och ärtor.

När du har valt vilka måltider du vill beställa samt hur många av varje så går du enkelt vidare till kassan. Där bekräftar och betalar du din beställning – sedan skickar Queal din utvalda matkasse hem till dig. Svårare än så är det inte att beställa en matkasse från Queal!

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Queal?

När du har lagt en beställning från Queal så skickar Queal din matkasse via DHL. Ditt paket levereras till ditt närmaste DHL-ombud och leveranstiden är ofta mellan två och fyra dagar. Om du har beställt en liten matkasse så kan Queal skicka den med PostNord istället, vilket innebär att du får matkassen levererad hem istället för till ett utlämningsställe.

När man beställer en matkasse från Queal så bjuder företaget på fri leverans om du beställt för över 795 kronor. Om du har beställt för mindre än så kostar frakten 59 kronor.

Hur kommer man i kontakt med Queal?

För att komma i kontakt med Queal behöver man vända sig till deras kundtjänst. I nuläget erbjuder Queal ingen kundtjänst via telefon och de har heller ingen chattfunktion på sin hemsida.

Vill man kontakta Queals kundtjänst så kan man göra det på två olika sätt. Antingen kan man surfa in på deras hemsida och klicka sig fram till kundtjänst-sidan. Där kan man fylla i ett formulär och skicka in sin fråga. När man fyller i formuläret behöver man uppge sin e-postadress. Denna adress använder sedan Queals kundtjänst för att komma i kontakt med dig och besvara din fråga. Det går också att lämna sitt telefonnummer om man hellre önskar att bli uppringd via telefon.

Det andra sättet att komma i kontakt med Queals kundtjänst är via e-post. Detta gör man genom att skicka ett mail till kundtjänst.

Tre bra saker med Queal

 • Det går väldigt snabbt att göra i ordning sina måltider från Queal.
 • Det går snabbt att dricka en måltid från Queal.
 • Måltiderna som Queal erbjuder är både nyttiga och näringsrika.

Tre dåliga saker med Queal

 • De erbjuder inga färdiga matkassar utan man måste plocka ihop sin beställning själv.
 • Det finns risk för att man som kund börjar uppleva deras mat som enformig.
 • En burk nootropika tar slut fort.

Vilket omdöme & betyg i tester får Queal på nätet?

Queal brukar få bra omdömen och betyg i tester på nätet. Hos TrustPilot, som är den överlägset största sajten där användare själva kan lämna omdömen om olika företag, har Queal fått bra betyg.

Baserat på över 90 recensioner har företaget fått ett snittbetyg på 4,3 av 5 möjliga. Många nöjda kunder har lämnat positiva omdömen. Hela 76 procent av alla användare som har betygsatt Queal hos TrustPilot har delat ut toppbetyget fem stjärnor.

I sina omdömen nämner dessa nöjda kunder flera anledningar till att de gett Queal högsta betyg. En anledning som flera kunder nämner är att Queal erbjuder snabba leveranser och bra produkter. En annan anledning som många nöjda användare tar upp i sina omdömen är att måltiderna från Queal smakar väldigt gott.

Vilket omdöme & betyg i tester får Queal på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Queal?

Recepten från Queal hittar du på deras hemsida. Då Queal inte erbjuder traditionella maträtter utan istället satsar på snabba, näringsrika måltider i form av shakes så räcker det med att veta smak samt hur man blandar en shake.

Vilken rabattkod skall jag använda för Queal?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Queal?

För att logga in på Queal behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där kan du klicka dig fram till “Mina sidor” och logga in genom att ange ditt användarnamn och lösenord.

Var hittar jag priser för Queal?

De senaste priserna på matkassar från Queal hittar du enklast genom att surfa in på deras hemsida. Där ser du även aktuella erbjudanden.

Hur kan jag avsluta Queal?

Du avslutar enkelt din prenumeration hos Queal genom att logga in på deras hemsida. När du är inloggad på “Mina Sidor” kan du enkelt säga upp din prenumeration med ett fåtal knapptryck.

Var levererar Queal?

Queal levererar näringsrik och god mat i form av shakes över hela Sverige.

Var hittar man meny för Queal?

Menyn för Queal hittar du på deras hemsida. Där finns all information om de olika rätter och shakes som Queal erbjuder.

Läs mer om Queal


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.