Bästa matkasse logo

Matkassar från Middagsfrid

Se erbjudanden här

Vilka är Middagsfrid?

Middagsfrid är företaget som grundade världens första matkasse. Man gjorde det i Sverige och hade faktiskt några månaders marginal innan Linas Matkasse lanserades. Idag har konceptet med matkassar spridit sig över nästan hela Europa och även till USA.

Sedan 2017 ägs Middagsfrid av den stora svenska matkoncernen Axfood som även har bland annat Willys och Hemköp i sin portfolio.

Något som skiljer företaget bakom Middagsfrid gentemot flera andra leverantörer är att Middagsfrid har haft ett större fokus på att expandera på den internationella marknaden. 2011 började Middagsfrid att expandera och idag levererar företaget matkassar i Tyskland, Belgien, Schweiz, Danmark, Norge och Sverige. Ägaren Axfood har dessutom planer på att expandera verksamheten till ännu fler länder inom kort.

Utanför Sverige sker leveransen av Middagsfrids matkassar i de allra flesta fall via samarbeten med lokala företagare och entreprenörer.

Vilka typer av matkassar har Middagsfrid?

Något som är väldigt bra med Middagsfrid är att de har flera olika antal matkassar som man kan välja mellan för hemleverans. Matkassarna finns dessutom i flera storlekar och går att anpassa med såväl glutenfria som vegetariska alternativ.

Här nedan sammanfattar vi alla de olika matkassar som Middagsfrid erbjuder sina kunder idag. De flesta av dessa kassar kan dessutom anpassas efter det antal rätter du önskar, antal personer varje måltid ska räcka till och olika dieter som du kanske vill följa.

Först och främst har vi Originalkassen från Middagsfrid. Detta var den första kasse de lanserade och den är proppfylld med mat och råvaror av högsta möjliga kvalitet. Originalkassen går att anpassa på många olika sätt och kan beställas med måltider som räcker för upp till fem personer, vilket gör den till den största matkasse som Middagsfrid erbjuder.

Näst på tur har vi Middagsfrids Supersnabba kasse. Denna matkasse har, som namnet antyder, ett stort fokus på att alla måltider ska gå väldigt snabbt att tillaga. Denna matkasse är dessutom fylld med näringsrik, nyttig och hälsosam mat och innehåller inspirerande recept som leder till smakfyllda och spännande maträtter.

Givetvis har Middagsfrid även ett alternativ för barnen och barnfamiljer och detta alternativ heter Middagsfrids Barnkasse. Denna kasse är ett perfekt val för alla familjer med barn, stora som små, eftersom alla recept är barnvänliga och enkla men tanken är att även vuxna ska tycka att det är gott.

Sedan får vi ju absolut inte glömma Middagsfrids Vegokasse som passar perfekt för alla som vill äta en vegetarisk diet och samtidigt prova på olika spännande och inspirerande recept med många goda smaker. I Middagsfrids Vegokasse ingår omkring 50 procent ekologiska produkter och kassen innehåller både mejeriprodukter och ägg, vilket gör att den passar alla som äter en traditionell vegetarisk diet men den passar dock inte för de som vill äta en vegansk diet. Innehållet i kassen ger tre middagar för fyra personer.

För den som vill äta mera grönt men inte helt och hållet avstå från köttprodukter passar Middagsfrids Flexitariankasse alldeles utmärkt. Denna matkasse är helt och hållet fri från rött kött men innehåller animaliska proteinkällor som exempelvis fisk eller fågel. Denna kasse är fylld med svenska råvaror som håller allra högsta kvalitet och recepten i denna matkasse är väldigt enkla att följa.

Utöver dessa matkassar finns det flera specialkassar från Middagsfrid. Först och främst finns kasse som Middagsfrid kallar för Middagsfrid specialkasse: frukt. Detta är, precis som namnet antyder, en fruktkasse fullproppat med säsongens alla frukter. Kassen går både att beställa separat eller som tillval när man samtidigt beställer en matkasse.

Nästa specialkasse i ordningen är den som Middagsfrid har döpt till Middagsfrid specialkasse: mellis. Denna är givetvis fylld med goda mellanmål. I kassen finns snacks och mellanmål som passar såväl barn som vuxna och med denna kasse slipper man gå hungrig mellan måltiderna.

Sist men absolut inte minst är specialkassen som Middagsfrid har döpt till Middagsfrid specialkasse: säsong. Namnet kommer sig av att Middagsfrid har haft som tradition att erbjuda särskilda matkassar inför säsonger, högtider och firanden. Bland annat erbjuder de en julkasse fylld med recept och mat som passar perfekt på julbordet när året närmar sig sitt slut.

Allt som allt har Middagsfrid ett stort utbud av olika matkassar som man kan välja mellan, vilket gör att de allra flesta kunder hittar en matkasse hos Middagsfrid som passar dem som handen i handsken. Utbudet av matkassar är dessutom betydligt större än hos många konkurrerande leverantörer, vilket gör att Middagsfrid verkligen sticker ut när det kommer till bredd och att erbjuda kunderna olika alternativ.

Erbjuder Middagsfrid något mer än matkassar?

Ja, middagsfrid erbjuder tre olika specialkassar som påminner om traditionella matkassar men som innehåller andra saker.

Bland annat erbjuder de en kasse med frukt, en kasse med mellanmål och en specialkasse vars innehåll anpassas efter säsong och högtider.

Erbjuder Middagsfrid något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Middagsfrid?

För att beställa en matkasse från Middagsfrid behöver man först och främst surfa in på deras hemsida. Middagsfrids hemsida är en väldigt proffsig, stilren och tydlig hemsida vilket gör att det är väldigt lätt att förstå hur man ska beställa en matkasse. Informationen gällande den prenumeration som också skapas är också oerhört tydlig och det är lätt att hålla koll även på den.

Det första du behöver göra är att välja vilken av alla matkassar som Middagsfrid erbjuder som du vill beställa. När du är inne på deras hemsida hittar du också massor av information om innehållet i varje kasse, samt ser priser och senaste erbjudanden. Detta gör det betydligt lättare att besluta vilken av alla utsökta matkassar från Middagsfrid som man vill beställa.

När du har valt vilken matkasse du vill beställa från Middagsfrid kan du också välja om matkassen ska vara anpassad efter någon särskild diet, hur många portioner som ska ingå per måltid samt lägga till andra önskemål.

När du har valt detta är det dags att välja en leveransplan. Ett bra tips är att se vilken leveransplan som passar dig och din situation bäst så att du slipper problem med betalningar eller missar leveranser på grund av jobb eller andra aktiviteter som krockar med leveranstiden.

Efter det är det dags att välja betalningsmetod. Hos Middagsfrid finns det flera olika sätt att betala att välja mellan så du kommer med all sannolikhet att hitta ett alternativ som passar bra för just dig. När du har valt den betalningsmetod du vill använda är det dags att betala för din första matkasse från Middagsfrid. I samband med att betalningen görs så aktiveras din prenumeration automatiskt.

Du får då info om vilken dag din första matkasse kommer att levereras. Middagsfrid levererar matkassar på söndagar, måndagar och tisdagar och vilken dag du får din leverans beror på vilken stad du bor i.

När du har beställt din första matkasse och blivit prenumerant hos Middagsfrid kan det vara bra att känna till att prenumerationen kommer helt utan bindningstid. Om du önskar att avsluta ditt abonnemang hos Middagsfrid kan du helt sonika säga upp det när som helst. Notera dock att det tar nio dagar innan uppsägningen är genomförd så om man vill säga upp sitt abonnemang hos Middagsfrid gäller det att vara ute i god tid.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Middagsfrid?

Middagsfrid levererar sina matkassar på söndagar samt på måndagar och tisdagar mellan klockan 17 och klockan 22. VIlken dag och vilken tid du får din leverans beror till stor del på var du bor och i vilken stad du bor. För att hitta just dina specifika leveranstider kan du surfa in på Middagsfrids hemsida och klicka dig fram till den informationen.

För den som bor i Malmö eller Lund finns dessutom möjligheten att ordna leveranser på eftermiddagarna på måndagar mellan klockan 13 och 17.

När din leverans är på väg får du varje vecka ett SMS med en länk som du kan använda för att följa leveransbilen.

Hur kommer man i kontakt med Middagsfrid?

För att komma i kontakt med Middagsfrid är det enklaste sättet att göra det på genom att kontakta deras kundtjänst. Middagsfrid erbjuder kundtjänst både via telefon och via mail. Om man väljer att kontakta kundtjänst via telefon hänvisas man till deras öppettider som är mellan klockan 10 och 15 varje vardag från måndag till fredag. Värt att notera är att kundtjänst håller lunchstängt varje dag mellan klockan 12 och 13 varje dag.

Värt att notera är att det går att maila varje enskild medarbetare på Middagsfrid då de står med namn och bild på Middagsfrids hemsida på sidan för kundtjänst. Alla har dessutom en knapp där det går att skicka ett mail direkt till den medarbetaren man vill ha kontakt med.

Tre bra saker med Middagsfrid

 • Alla matkassar innehåller färska svenska råvaror av högsta möjliga kvalitet.
 • Middagsfrid är en leverantör som erbjuder några av de största matkassarna som finns på marknaden.
 • Middagsfrid visar veckans meny för flera veckor i förväg vilket ger alla kunder en oerhört bra överblick och ger dem möjligheten att planera i förväg.

Tre dåliga saker med Middagsfrid

 • Uppsägningstiden är nio dagar vilket är mycket längre än hos flera konkurrerande leverantörer.
 • Råvarorna i Middagsfrids sortiment är bara delvis ekologiska.
 • Middagsfrid erbjuder ingen särskild matkasse för veganer och det är svårt att beställa från Middagsfrid om man vill äta en rakt igenom vegansk diet.

Vilket omdöme & betyg i tester får Middagsfrid på nätet?

Hos TrustPilot som förmodligen är den största och mest kända sajten där användare själva kan sätta betyg på olika företag har Middagsfrid fått över 400 recensioner. Snittbetyget från användarna är 2,1 av 5 möjliga vilket får anses vara ett mycket lågt betyg, ja rentav ett dåligt sådant.

27 procent av användarna som har betygsatt Middagsfrid har gett dem betyget fem stjärnor, vilket är det högsta möjliga. Bland de som har gett Middagsfrid toppbetyg nämns bland kommentarerna att maträtterna är välkomponerade, näringsrika och goda. Andra nöjda användare lyfter fram att råvarorna alltid är fräscha samt att recepten är både lättlagade och roliga.

I andra änden av spektrumet hittar vi de missnöjda kunderna. 11 procent av recensenterna hos TrustPilot har gett Middagsfrid betyget en stjärna, vilket är det lägsta möjliga. Bland dessa användares kommentarer riktas kritik mot Middagsfrid bland annat för att användare har upplevt missade leveranser och att ingredienser saknas i matkassen när den väl levererats. Andra missnöjda användare beskriver Middagsfrid som en onödigt dyr leverantör som levererar en produkt som inte är värt priset.

Vilket omdöme & betyg i tester får Middagsfrid på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Middagsfrid?

Recepten från Middagsfrid hittar du alltid på Middagsfrids hemsida. Värt att notera är att Middagsfrid publicerar menyer flera veckor i förväg.

Vilken rabattkod skall jag använda för Middagsfrid?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Middagsfrid?

För att logga in på Middagsfrid behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där anger du det användarnamn du har valt och fyller sedan i ditt lösenord. Sedan är du inloggad.

Var hittar jag priser för Middagsfrid?

Det enklaste sättet att hitta aktuella priser på de olika matkassarna som Middagsfrid erbjuder är genom att surfa in på deras hemsida. Där finns ständigt aktuella priser samt information om aktuella kampanjer och andra erbjudanden.

Hur kan jag avsluta Middagsfrid?

För att säga upp din prenumeration hos Middagsfrid behöver du logga in via Middagsfrids hemsida och där inne kan du sedan stänga ned din prenumeration. Notera att du måste avsluta prenumerationen senast nio dagar innan nästa leverans för att uppsägningen ska hinna gå igenom innan nästa matkasse levereras.

Var levererar Middagsfrid?

Middagsfrid levererar till många olika platser i Sverige, men först och främst till större städer.

Var hittar man meny för Middagsfrid?

Menyn för Middagsfrid hittar du alltid på Middagsfrids hemsida. Där finns menyer för fyra veckor framåt.

Läs mer om Middagsfrid


Bra matkassar i juni 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.