Bästa matkasse logo

Matkassar från Träningsmat

Se erbjudanden här

Vilka är Träningsmat?

Träningsmat är en uppstickare på marknaden som levererar matlådor till kunder som vill ha näringsriktig mat. Träningsmat riktar in sig på kunder som tränar mycket och vill ha mat som passar bra till träning.

Företaget håller till i Malmö och har snabbt gjort sig ett namn över hela Sverige. Något som gör att de sticker ut är att de levererar färdiga matlådor. Detta skiljer sig mot företag som levererar matkassar i vilka kunden får råvaror och recept som man sedan själv får laga till. Enligt Träningsmat så sparar kunderna mycket tid på att få färdiga matlådor och dessutom är deras matlådor väldigt hälsosamma.

När man beställer matlådor från Träningsmat så kan man beställa 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor åt gången. Träningsmat levererar sedan matlådorna direkt hem till din dörr i en kylbil för att säkerställa att maten hålls kall under hela leveransen. Man kan också välja att starta en prenumeration och få matlådor från Träningsmat levererade hem varje vecka.

Träningsmat erbjuder matlådor på goda recept som är framtagna för att kunden både ska äta gott samt få näringsriktig mat som hjälper kunden att uppnå sina träningsmål.

Träningsmat erbjuder flera olika typer av matlådor vilket gör att det finns något som passar både för den som ska gå ner i vikt, den som ska vässa formen och den som ska bygga muskler.

Företaget har som målsättning att kunden inte ska tröttna på deras matlådor. Därför innehåller varje veckoplan flera olika smakupplevelser. De varierande veckomenyerna ska göra så att varje leverans alltid känns fräsch och spännande.

Något annat som utmärker Träningsmat är att de är noga med att kunden ska ha lätt att få en överblick över vad de olika matlådorna innehåller. Varje meny är därför tydligt uppmärkt med information om hur mycket energi (kcal) som ingår samt hur mycket protein, fett och kolhydrater varje måltid faktiskt innehåller. Varje portion är noggrant uppvägd av Träningsmat.

Vilka typer av matkassar har Träningsmat?

I sitt sortiment erbjuder Träningsmat fyra olika matkassar. Varje matkasse innehåller 5, 10, 15, 20 eller 30 färdiga matlådor. Här nedan går vi igenom mer om varje matkasse som finns i sortimentet hos Träningsmat.

Klassisk matlåda

Detta är den bästsäljande matkassen hos Träningsmat. Deras klassiska matlådor är omåttligt populära bland kunderna och den innehåller en varierande kost i stora portioner. Denna matkasse passar perfekt för alla som har en aktiv livsstil och som äta nyttig mat, samtidigt som den underlättar vardagen då alla rätter redan är färdiglagade.

I denna matlåda ingår fem olika rätter varje vecka. Om man beställer mellan 10 och 30 matlådor så får man mellan två och sex exemplar av varje rätt. Menyerna i denna matkasse är oftast uppbyggda på samma sätt. De innehåller en fiskrätt varje vecka samt fyra rätter med kyckling, nötkött eller fläskkött.

När man beställer denna matkasse kan man enkelt välja bort rätter genom att klicka i om man har några allergier eller om man inte äter fläsk.

Vegansk matlåda

Denna matkasse innehåller bara rätter som är hundra procent veganska. Samtliga måltider innehåller fullvärdigt protein från sojaprodukter samt bönor, linser och andra baljväxter.

Samtliga matlådor i denna matkasse är anpassade för kunder som tränar och har en aktiv livsstil. Varje vecka innehåller menyn två rätter där proteinet kommer från en sojaprodukt samt tre rätter där proteinkällan baseras på bönor, linser eller andra baljväxter.

Sub 500 kcal matlåda

Denna matkasse passar perfekt för den som vill gå ner i vikt eller för den som bara vill äta lite mindre kalorier. Varje matlåda i denna matkasse har ett näringsvärde på mellan 490 och 500 kcal.

Måltiderna i denna matkasse innehåller samtidigt all energi som kunden behöver för att kunna bibehålla en aktiv livsstil, samtidigt som de underlättar vardagen. Att få färdiglagade maträtter och samtidigt kunna ha full koll på näringsvärdet gör att det är enkelt att hålla sin diet.

Menyerna i denna matkasse har alltid samma uppbyggnad varje vecka. De består av fyra rätter med antingen kyckling, fläskkött eller nötkött samt en fiskrätt.

Low Carb matlåda

Denna matkasse passar perfekt för alla som vill skära ned på kolhydrater. Matkassen innehåller bara det nödvändigaste för en bra kosthållning. I denna matkasse har kolhydraterna ersatts av extra grönsaker för att skapa en härlig low carb-diet. Varje portion innehåller som mest 35 gram kolhydrater och dessa kommer från mjölkprodukter, grönsaker och baljväxter.

Matlådorna innehåller, trots bristen på kolhydrater, fortfarande all den energi och näring som man behöver för att kunna ha en aktiv vardag.

Menyerna i denna matkasse varierar från vecka till vecka men de är ofta uppbyggda på samma sätt. Matkassen innehåller fyra rätter med antingen kyckling, nötkött eller fläskkött samt en fiskrätt.

Erbjuder Träningsmat något mer än matkassar?

Nej, Träningsmat erbjuder endast matkassar i sitt sortiment.

Erbjuder Träningsmat något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Träningsmat?

För att beställa en matkasse hos Träningsmat behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. När du har gjort det är nästa steg att välja vilken av de fyra matkassar som Träningsmat erbjuder du vill beställa. När du har valt vilken matkasse du vill beställa så klickar du dig in på den.

Där kan du välja hur många portioner du vill ha. Det går att välja mellan 5, 10, 15, 20 och 30 portioner i matkassen, som är tänkt att hålla i en vecka. När du har valt det går du vidare till nästa steg. Där klickar du i om du har några allergier eller om du till exempel önskar att inte få någon rätt som innehåller fläsk, fisk eller nötter.

När du har valt det kan du välja om du vill göra en engångsbeställning eller om du vill starta en prenumeration. Om du startar en prenumeration så kommer du att få en matkasse i veckan levererad hem till dig med det antalet portioner du har valt.

När du har valt allt detta går du vidare till nästa steg där du betalar din beställning. När du har genomfört betalningen är din beställning gjord och Träningsmat börjat att förbereda din matkasse. Svårare än så är det inte att bli kund och starta en prenumeration hos Träningsmat.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från Träningsmat?

När du har beställt en matkasse från Träningsmat levereras matkassen hem till din dörr med en kylbil. Detta för att säkerställa att maten håller sig kall under hela leveransen. Beroende på var i Sverige du bor får du din leverans antingen på söndagar eller på måndagar. Innan du genomför din beställning kan du se vilka leveranstider som finns att välja på för just ditt postnummer.

Fredagen innan din leverans ska anlända skickar företaget som sköter leveranserna, Gordon Delivery, ett sms med information om vilken tid din leverans ska anlända. När leveransen sedan är på gång kan du följa chauffören i realtid. Detta gör det enkelt att planera för när man behöver vara hemma och ta emot sin leverans.

För den som vill få sin matkasse levererad till jobbet istället för hem går det också bra. När man beställer en matkasse från Träningsmat kan man välja en annan leveransadress än den där man är folkbokförd.

Hur kommer man i kontakt med Träningsmat?

För att kontakta träningsmat behöver man vända sig till deras kundtjänst. Det gör man genom att surfa in på Träningsmats hemsida och klicka på fliken “Kontakta oss”. Där finns ett formulär som man fyller i och när man har gjort det kan man skicka in sin fråga.

I formuläret uppger man sin e-postadress. Adressen man anger är den som Träningsmat kommer att höra av sig till med ett svar.

I nuläget går det inte att kontakta Träningsmat via telefon. De erbjuder heller ingen chattfunktion på sin hemsida.

Tre bra saker med Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat vilket gör att kunden sparar mycket tid varje vecka.
 • Deras matlådor passar perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.
 • Det går att beställa matkassar med upp till 30 portioner per vecka.

Tre dåliga saker med Träningsmat

 • Det går inte att beställa i hela landet.
 • Matkassarna är ganska oflexibla.
 • Beställer man 30 portioner kan man få sex portioner av samma rätt i sin matkasse.

Vilket omdöme & betyg i tester får Träningsmat på nätet?

Träningsmat är ett företag som brukar få relativt höga betyg och goda omdömen i olika tester på nätet. När sajten Middagskassen testade olika matkassar delade de ut betyget 4,4 av 5 möjliga till Träningsmat vilket naturligtvis får anses vara ett väldigt bra betyg.

I sin recension skriver de att en stor anledning till att Träningsmat fick ett så högt betyg är att de förmodligen är den aktör på marknaden som levererar de mest hälsosamma matkassarna. Att deras matlådor passar perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil var även det en faktor som spelade in för att Träningsmat skulle få ett så pass bra betyg.

Något annat som många recensenter på nätet gärna lyfter fram gällande Träningsmat är att deras matkassar ligger väldigt bra till prismässigt jämfört med många andra konkurrenter på marknaden. I genomsnitt är Träningsmats matkassar omkring 25 procent billigare än konkurrenterna. Att de lyckas hålla den låga prisnivån utan att tumma på kvaliteten i matlådorna är något recensenterna på nätet tycker är alldeles strålande.

När sajten Matnjutning testade Träningsmat så delade de ut både ris och ros. I sin recension var sajten mestadels positiv men delade också ut lite kritik.

Det som recensenten ansåg var negativt med Träningsmat var främst att deras menyer inte är särskilt flexibla. Det är svårt att byta ut rätter när man gör en beställning och den enda möjligheten man har är egentligen att välja bort rätter på grund av allergier eller preferenser.

Matnjutning tyckte också det var negativt att man inte kan beställa matkassar från Träningsmat i hela landet. Än så länge är de främst etablerade i regionerna kring de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

De fann dock desto fler positiva aspekter med Träningsmat. Ett stort plus enligt recensenten är enligt recensenten att Träningsmat har bra näringsvärden och fördelar makronutrienterna på ett klokt sätt. Det är en fördel att kunderna kan hålla exakt koll på hur många kalorier de får i sig, menar sajten, som också anser att det är positivt att Träningsmat har bra variation mellan rätterna i matkassarna från vecka till vecka.

En annan sak som flera recensenter på nätet har gemensamt är att de tycker det är smidigt att matlådorna är färdiglagade och bara behöver värmas i mikron.

Vilket omdöme & betyg i tester får Träningsmat på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Träningsmat?

Träningsmat visar inga recept. Eftersom de bara levererar färdiglagad mat så erbjuder de inte kunderna några recept. De behövs helt enkelt inte när matlådorna som man får i sin matkasse redan är färdiglagade.

Vilken rabattkod skall jag använda för Träningsmat?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan. Se efter där för att hitta rabattkod för Träningsmat.

Var kan jag logga in på Träningsmat?

När du har blivit kund hos Träningsmat kan du logga in på “Mina sidor” inne på Träningsmats hemsida. Där hittar du information om din prenumeration samt kan uppdatera eller ändra din betalningsinformation.

Var hittar jag priser för Träningsmat?

Alla priser för träningsmat hittar du inne på Träningsmats hemsida. För att se priser för varje matkasse behöver du klicka dig in på respektive matkasse. Där ser ut även priser per portion beroende på hur många portioner du väljer att beställa i din matkasse.

Hur kan jag avsluta Träningsmat?

Att avsluta din prenumeration på Träningsmat är enkelt. Det kan du göra med några få klick inne på “Mina sidor” på Träningsmats hemsida.

Var levererar Träningsmat?

Träningsmat levererar matkassar i stora delar av Sverige, men inte i hela landet. För att se om Träningsmat levererar matkassar hem till dig behöver du gå till deras hemsida och skriva in ditt postnummer. När du har gjort det ser du information direkt på skärmen om Träningsmat levererar matkassar hem till dig eller inte.

Var hittar man meny för Träningsmat?

Menyn för Träningsmat finns inne på deras hemsida. Exakta menyer ser man från vecka till vecka när man är kund. Innan man beställer en matkasse kan man dock se generell information om vilka typer av rätter varje matkasse innehåller.

Läs mer om Träningsmat


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.