Bästa matkasse logo

Matkassar från GI-boxen

Se erbjudanden här

Vilka är GI-boxen?

GI-boxen är ett företag som erbjuder ett färdigt matkassekoncept för alla som vill äta en diet som följer GI-metoden, vilket är en välkänd diet när det gäller viktminskning. GI-boxen fungerar inte riktigt som en traditionell matkasse där man får upp till fem rätter i veckan levererade. Som kund hos GI-boxen beställer man en batch om 10, 20 eller 40 måltider som är tillagade enligt GI-metoden och som levereras frysta.

Med GI-boxen ingår gratis hemleverans men också daglig coaching med träningsprogram om man så önskar. GI-boxen levererar både till privatpersoner och till företag. Företag som beställer GI-boxen får också installation av en frys som innehåller 200 måltider från GI-boxen, samt kloka tips för viktminskning som ingår helt utan extra kostnad.

Grunden i GI-boxens koncept går upp på att hjälpa personer som har dåliga matvanor att göra en nystart och inspireras till en nyttigare och mer hälsosam livsstil. GI-dieten är ingen diet som går ut på att äta så lite som möjligt, utan syftet är att äta bättre. Fokus ligger på den typ av mat som balanserar blodsockret och produktionen av insulin vilket enligt dietens förespråkare då ska leda till en ökad förbränning och en lyckad viktnedgång.

Maträtterna som ingår i GI-boxen är framtagna för att ge kunden en känsla av mättnad som räcker länge. De är också utformade för att bidra till maximal förbränning av fett.

Alla maträtter som ingår i GI-boxen är utformade i enlighet med GI-dietens principer. GI-dieten är en diet som utesluter de flesta kolhydrater i syfte att uppnå ett så lågt GI-värde som möjligt. Tanken med detta är att hälsan ska främjas, samt att det ska underlätta för den som vill gå ner i vikt. GI-dieten passar dock precis lika bra för den som inte har tänkt gå ner i vikt utan bara vill äta nyttigare.

Skillnaden mellan LCHF-dieten, där man utesluter alla kolhydrater, och GI-dieten är att man fortfarande får äta nyttiga kolhydrater när man följer GI-dieten. Detta syns inte minst på GI-boxens utbud där kolhydrater är en viktig beståndsdel i flera utav rätterna som ingår i utbudet. När man följer GI-dieten är det helt okej att äta exempelvis ris och sötpotatis, medan socker, vitt bröd och snabba kolhydrater bör väljas bort.

Vilka typer av matkassar har GI-boxen?

GI-boxens matkasse är utformad på ett lite speciellt sätt. Istället för att, som många andra leverantörer, erbjuda en färdig meny med fem rätter för varje vecka så har GI-boxen en meny med tio olika maträtter. Dessa maträtter kan beställas i en matkasse bestående av 10, 20 eller 40 maträtter åt gången. Som kund bestämmer du helt själv vilka av dessa rätter du vill äta och du skapar din egen beställning helt och hållet efter dina egna önskemål.

Kunder hos GI-boxen kan komponera sin egen matkasse utifrån dessa tio maträtter:

 • GI-boxen: Chicken Kerala – En trevlig och kryddstark måltid med smak av Orienten. Matlådan består av kyckling i curry, råris och grönsaker för en maxad och kryddig smakupplevelse.
 • GI-boxen: Laxburgare – En klassisk fiskburgare som smakar väldigt gott. Den serveras med ris, ärtor och en ljuvlig citronsås.
 • GI-boxen: Chicken Red Curry – En nyttigare variant av den klassiska röda och lite starkare thaigrytan. I denna maträtter serveras Kyckling och grönsaker i en smakrik curry gjort på kokosmjölk och olika exotiska kryddor.
 • GI-boxen: Asiatisk Kycklinggryta – Detta är en klassisk asiatiska rätt som består av wokade grönsaker, kyckling och en sötsur kryddning som är hämtad från det kinesiska köket. Denna maträtt är en stor favorit hos många av GI-boxens kunder.
 • GI-Boxen: Chili Con Carne – Även denna är en stor favorit bland GI-boxens kunder. Chili Con Carne är faktiskt till och med GI-boxens bästsäljare! Maträtten är fullproppad med kött och bönor som ger protein. Dessutom innehåller den färska grönsaker för smak och het chili för att ge middagen lite extra sting.
 • GI-boxen: Pannbiff – Pannbiff är ju en riktig svensk klassiker och denna maträtt från GI-boxen smakar som sig bör. Pannbiffen serveras med en gratäng gjord på blomkål samt västerbottenost, ärtor och en väldigt god skysås.
 • GI-boxen: Falafel – Denna rätt är den enda helt vegetariska maträtt som ingår i GI-boxens sortiment. Maträtten består av en egengjord falafel tillsammans med ris, picklad rödlök och en generös klick hummus.
 • GI-boxen: Indisk linsgryta – Består av en vegetarisk curry med smaker som för tankarna till det indiska köket. Innehåller också krämig kokosmjölk, röda linser, färska grönsaker och kryddor som är bra för immunförsvaret.
 • GI-boxen: Halloumigryta – En delikat gryta med medelhavssmaker, halloumi och zucchini. Grytan serveras med matvete och en fräsch yoghurtsås.
 • GI-boxen: Spicy Cajun Chicken – En rökig kycklingrätt med spännande smaker från New Orleans. Kycklingen avnjuts som sig bör i denna maträtt tillsammans med sötpotatis.

Syftet med GI-boxen är att den ska präglas av hälsosam, enkel och näringsrik mat som går snabbt att värma upp och äta. Bakom matkassen står GI-boxens team bestående av träningsexperter och dietister som har utformat maträtterna för att kunden ska få i sig den näring som människan behöver för att kroppen ska fungera optimalt. Därför innehåller alla maträtter och matkassar från GI-boxen flera proteinkällor, handplockade råvaror, hälsosamma fetter och en begränsad mängd kolhydrater.

Samtliga maträtter som ingår i GI-boxens matkasse går bra att frysa in och värma upp vid ett senare tillfälle. Detta innebär att det kan vara en bra idé att beställa stora batcher maträtter från GI-boxen när man beställer en matkasse, förutsatt att man har utrymme i frysen för att frysa in dessa rätter.

Idén med GI-boxen är nämligen att alla ska kunna äta god och nyttig mat utan att behöva ställa sig i köket och laga den själv varje kväll. Detta passar perfekt för alla som till exempel lever i en stressig tillvaro och upplever att man helt enkelt inte har tid att ställa sig i köket och laga näringsrika och hälsosamma rätter. Här kommer då GI-boxen in i bilden då de levererar färdiga fryslådor som sedan kan värmas i micron.

Vissa gör jämförelsen med liknande färdigrätter från exempelvis Findus eller Dafgårds men den stora skillnaden här är att maträtterna från GI-boxen innehåller mycket nyttigare mat.

Erbjuder GI-boxen något mer än matkassar?

Ja, förutom färdiga maträtter levererade i matkassar bestående av 10, 20 eller 40 rätter så erbjuder GI-boxen också coachning och rådgivning via e-post. Detta gör de enligt företaget själva för att kunden ska få ut så mycket som möjligt av GI-dieten och sina matkassar från GI-boxen.

Med rådgivningen får du som kund även tips på vad du kan äta utöver innehållet i GI-boxarna, bland annat smarta mellanmål och snacks som är förenliga med GI-dieten. Du kan också få andra matnyttiga råd om du försöker att gå ner i vikt.

Erbjuder GI-boxen något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos GI-boxen?

För att beställa en matkasse från GI-boxen behöver du först och främst surfa in på deras hemsida och öppna ett konto. När du har gjort det kan du välja vilken storlek på matkassen som passar dig bäst. På deras hemsida ser du också aktuella priser och du hittar även de senaste erbjudanden som GI-boxen har.

När man beställer en matkasse från GI-boxen kan man välja om den ska innehålla 10, 20 eller 40 stycken frysrätter. När du har gjort det klickar du dig vidare och fyller i ditt postnummer för att se om GI-boxen levererar matkassar hem till dig.

När du fått det bekräftat kan du gå vidare till att komponera ihop din matkasse. Du väljer då vilka rätter du vill ska ingå in din första matkasse samt hur många matlådor av varje rätt det ska vara.

När du har genomfört beställningen startas en prenumeration automatiskt. GI-boxen kommer därefter att leverera en matkasse till dig varannan vecka såvida du inte säger upp prenumerationen.

Se aktuella erbjudanden här

Hur får jag min leverans från GI-boxen?

GI-boxen levereras av distributionsbolaget Gordon Delivery. Leveranserna sker på eftermiddagen och kvällen varje söndag, men på vissa orter kan dock en annan leveransdag förekomma. Innan GI-boxen levereras får du som kund ett SMS från GI-boxen med information om uppskattad leveranstid. Detta SMS skickas på torsdagen innan leverans.

På leveransdagen får du ett nytt SMS där du kan följa din leverans i realtid via din telefon. GI-boxen levereras sedan hem till din ytterdörr och du kan då packa upp och frysa in matlådorna.

Hur kommer man i kontakt med GI-boxen?

GI-boxen erbjuder kundtjänst via såväl telefon som email. För att komma i kontakt med GI-boxens kundtjänst via telefon går det bra att ringa till företagets växelnummer på vardagar mellan klockan 10 och klockan 16. Det går också bra att skicka ett mejl till kundtjänst för att få svar på sina frågor.

Det går även att komma i kontakt med GI-boxen via frågeformuläret som finns på deras hemsida. Där har de också en utförlig frågor och svar-sektion som går bra att konsultera eftersom svaren på de vanligaste frågorna som kunderna brukar ställa finns där.

Tre bra saker med GI-boxen

 • GI-boxens matlådor är strikt anpassade efter GI-dieten vilket är mycket bra för alla som vill äta helt enligt den dieten.
 • Man kan skräddarsy sina egna matkassar och välja fritt bland tio rätter.
 • GI-boxen sätter stort fokus på såväl hälsa som välmående rent fysiskt.

Tre dåliga saker med GI-boxen

 • Liten variation då de ofta är samma tio maträtter man kan välja mellan.
 • Maträtterna har en låg kalorinivå vilket inte passar alla.
 • GI-boxen levereras inte till hela Sverige och många kan inte beställa den där de bor.

Vilket omdöme & betyg i tester får GI-boxen på nätet?

Enligt sajten Omdömesställe, där användare själva kan sätta betyg och skriva recensioner om olika företag, så har GI-boxen fått betyget 6,6 av 10 möjliga i snitt. Detta får anses vara ett godkänt betyg men det krävs högre siffror än så för att det ska vara ett väldigt bra betyg.

Gällande de olika delmomenten som betygsätts får GI-boxen högsta betyg, nämligen betyget 10 av 10, när det gäller leveranser. När det gäller kundtjänst får GI-boxen betyget 6 av 10. Det som drar ner helhetsbetyget för GI-boxen är att deras kundtjänst får betyget 5 av 10. Samma betyg får även GI-boxens sida där man genomför beställningarna.

Bland recensenterna som varit nöjda med GI-boxen lyfts flera positiva aspekter fram. En nöjd kund skriver att maten är förvånansvärt fräsch efter att ha varit fryst och sedan värmts i micro. Kunden beskriver matlådan från GI-boxen som tio gånger bättre än fryslådor från exempelvis Dafgårds eller Findus.

Bland recensenterna som lämnat lägre betyg och varit med negativt inställda till GI-boxens koncept lyfts helt andra saker fram. En besviken före detta kund säger att maten tyvärr smakade alldeles för lite. Flera före detta kunder har också varit besvikna över att en prenumeration startades automatiskt då de gjorde sin första beställning. Detta är något som de upplever att de inte har fått tillräckligt med information kring.

Vilket omdöme & betyg i tester får GI-boxen på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från GI-boxen?

För att hitta recept från GI-boxen behöver du besöka deras hemsida.

Vilken rabattkod skall jag använda för GI-boxen?

Du hittar alla rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på GI-boxen?

För att logga in på GI-boxen behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där fyller du i det användarnamn du har valt samt ditt lösenord. Sedan loggas du in.

Var hittar jag priser för GI-boxen?

För att se de senaste priserna för GI-boxen behöver du besöka deras hemsida. Där finns alltid uppdaterad information om vilka priser som gäller samt vilka aktuella erbjudanden som finns.

Hur kan jag avsluta GI-boxen?

För att säga upp din prenumeration eller ditt abonnemang hos GI-boxen behöver du logga in på deras hemsida. Där kan du med några enkla knapptryck avsluta din prenumeration.

Var levererar GI-boxen?

GI-boxen levererar till flera platser i Sverige, framförallt till de större städerna. På GI-boxens hemsida kan du skriva in ditt personnummer för att se om de levererar hem till dig. Här nedan kan du följa en länk för att komma direkt till sidan där du kan se var GI-boxen levererar.

Var hittar man meny för GI-boxen?

Menyn för GI-boxen hittar du alltid inne på deras hemsida.

Läs mer om GI-boxen


Bra matkassar i juni 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.