Bästa matkasse logo

Matkassar från Simple Feast

Vilka är Simple Feast?

Simple Feast är ett företag som grundades i Danmark 2014. De grundades med en vision om att förbättra matlagningen i hemmet och var från början en app med många olika recept som användarna kunde välja mellan.

Senare utvecklades företaget och började leverera matkassar. Detta skedde eftersom teamet på Simple Feast upptäckte att folk har allt mindre tid över till att laga näringsrika och goda måltider hemma. Då bestämde de sig för att satsa på att erbjuda färdiga recept kombinerat med ingredienser och startade med sin första matkasse.

När Simple Feast började med matkassar så var alltid tjugo procent av innehållet kött. Men ganska snabbt så bestämde sig företaget för att satsa på en helt och hållet växtbaserad kost. Därför slutade de att inkludera kött i sina matkassar och är sedan i november 2017 en leverantör som erbjuder matkassar som är vegetariska eller veganska.

Simple Feast bestämde sig där och då för att bli ett företag som öppet förespråkar en växtbaserad kost och ifrågasätter samhällets normer gällande att äta kött. De vållade stor uppmärksamhet i Danmark när de lanserade en kampanj med gamla reklamfilmer för cigaretter där cigaretterna byttes ut mot korvar. Denna kampanj fick en enorm spridning och Simple Feast fick ta emot enormt mycket beröm men också massiv kritik från köttförespråkare.

Något som Simple Feast gärna tar upp i debatten är att alla kan minska sin klimatpåverkan genom att avstå från kött. Enligt Simple Feast är detta något som är oerhört viktigt för våra barns framtid och något som verkligen är en ideologisk grund för företaget att stå på.

Simple Feast lägger också stor vikt vid att råvarorna som används i deras olika matkassar ska vara ekologiska. Värt att notera är att Simple Feasts kockar har erfarenhet från några av världens mest kända restauranger som exempelvis The Waterside Inn, The Paul, Alkimia och The Fat Duck.

Vilka typer av matkassar har Simple Feast?

Simple Feast erbjuder en väldigt flexibel matkasse där du själv väljer vilka rätter som ingår. Inför varje vecka lägger Simple Feast ut veckans meny med fem olika rätter. Du går då själv in och väljer om du vill få tre, fyra eller fem rätter levererade hem. När du har valt hur många rätter du vill ha kan du välja fritt ur menyn vilka rätter du vill få i din matkasse.

Det går att beställa två olika storlekar på matkassar hos Simple Feast. Antingen väljer man att varje måltid ska räcka till 2-3 personer eller så väljer man 4-5 personer.

Alla rätter i Simple Feasts matkassar är vegetariska och ekologiska och de allra flesta är dessutom anpassade för en vegansk diet.

Viktigt att känna till om Simple Feasts matkassar är att det är förberett när maten väl levereras. De absolut flesta rätterna är sedan lätta att laga och det går dessutom snabbt. Normalt sett krävs inte mer än 15-20 minuter i köket för att färdigställa en måltid.

Erbjuder Simple Feast något mer än matkassar?

Utöver matkassar erbjuder Simple Feast ett antal växtbaserade matvaror som går att beställa via deras hemsida. Bland annat kan man beställa hem en växtbaserad ketchup, en växtbaserad bolognese och mycket annat.

Men det är just de vegetariska och organiska matkassarna som är Simple Feasts signum och det är ingen tvekan om att det är matkassarna som är Simple Feasts viktigaste produkt.

Utöver dessa produkter kan man säga att Simple Feast erbjuder ett sammanhang där kunden kan känna sig delaktig. Simple Feast är väldigt tydliga med att de deltar i kampen för att rädda klimatet och det medvetna valet att äta en växtbaserad diet där köttet slopas för miljöns skull är ett tydligt exempel på det. Genom att beställa en matkasse från Simple Feast kan man känna sig delaktig i kampen för klimatet.

Erbjuder Simple Feast något mer än matkassar?

Hur beställer jag en matkasse hos Simple Feast?

För att beställa en matkasse hos Simple Feast behöver du först surfa in på Simple Feasts hemsida. När du har gjort det klickar du dig fram till att själv bygga ihop din ekologiska matkasse. Du får då se kommande veckas meny och kan själv välja vilka rätter du vill få levererade hem. Du väljer också antalet portioner per måltid som du vill beställa.

När du har valt ut vilka rätter du vill ha i din matkasse så klickar du helt enkelt på beställ och sedan är beställningen klar!

Hos Simple Feast går det bra att teckna en prenumeration vilket innebär att du får hem en matkasse varje söndag såvida du inte pausar eller säger upp din prenumeration.

Hur får jag min leverans från Simple Feast?

Varje söndag levereras en matkasse hem till dörren innehållandes de maträtter du har valt ut. Så länge du har en prenumeration aktiv så kommer matkassarna hem varje söndag för de flesta. Vissa får sin matkasse levererad under måndagen. Vanligast är att leveransen kommer under söndagen någon gång mellan klockan 11 och klockan 22..

Hos Simple Feast går det att pausa sin matkasse och avbeställa den vissa veckor om man exempelvis vill spara pengar eller bara stå över. Det är med andra ord ett väldigt flexibelt alternativ som sätter kundens behov och önskemål i det främsta rummet.

En annan sak som är värd att ha i åtanke är att det inte alltid går att beställa alla rätter ur veckans meny. Vissa rätter blir slutsålda och går därmed inte att välja.

Detta beror på att Simple Feast varje vecka beställer ingredienser till ett visst antal rätter för att undvika matsvinn. Eftersom det finns ett begränsat antal portioner av varje rätt händer det då och då att en populär rätt blir slutsåld och inte går att välja.

Om det skulle hända dig kan det vara värt att hålla utkik senare under veckan eftersom rätten kan bli tillgänglig igen om någon kund ändrar sitt val eller avbokar sin matkasse.

Därför är det bra att vara ute i god tid varje vecka och så tidigt som möjligt välja vilka rätter man vill ha i kommande veckas matkasse så att man ökar chanserna till att få precis de rätter som man vill ha.

En annan sak som är bra att tänka på är att alla maträtter från Simple Feast bör förvaras i ett kylskåp där det är som mest 5 grader varmt. Alla maträtter bör också ätas upp senast fredagen veckan därpå.

Hur kommer man i kontakt med Simple Feast?

Det går att komma i kontakt med Simple Feast på flera sätt. Enklast är genom att ringa in till deras kundtjänst som har öppet mellan 10 och 16 måndag till torsdag, mellan 10 och 14 på fredagar samt mellan 15 och 21 på söndagar.

Det går också väldigt bra att kontakta Simple Feasts kundtjänst via e-post där de normalt sett har väldigt snabba svarstider.

När det gäller frågor om leverans av matkassar så går det också bra att ringa till Simple Feasts distributionsnummer. Detta gäller då främst på söndagar och i vissa fall på måndagar eftersom det är på dessa dagar som matkassen levereras.

Viktigt att tänka på är att leveransen av matkassar sker fram till 22 på söndagskvällen och att förseningar kan förekomma.

När det gäller abonnemanget hos Simple Feast går det bra att själv logga in via deras app, till exempel. Där kan man göra ändringar i sitt abonnemang. Bland annat pausa det om man inte vill ha den kommande matkassen som ska skickas. För att pausa abonnemanget måste man göra det innan klockan 10 på onsdagar för att hinna pausa abonnemanget innan nästa matkasse levereras.

Det går också att avsluta sitt abonnemang direkt i appen. Detta är ett väldigt smidigt sätt att göra det på eftersom man inte behöver kontakta kundtjänst. Om man vill återaktivera sitt abonnemang igen går det bra att göra det också.

Tre bra saker med Simple Feast

 • All mat är ekologisk och växtbaserad vilket är perfekt för alla som vill äta en vegetarisk eller vegansk diet.
 • Att beställa en matkasse från Simple Feast är både enkelt och flexibelt eftersom man själv får välja vilka rätter som ska ingå i ens matkasse.
 • Simple Feast erbjuder väldigt roliga och smakrika recept vilket gör varje veckas matkasse till en sprudlande upplevelse.

Tre dåliga saker med Simple Feast

 • Det finns bara fem rätter att välja mellan när man ska plocka ihop sin egen matkasse, så om man inte tycker om någon rätt kan man inte välja någon annan istället.
 • Det går bara att välja mellan två olika storlekar på sin matkasse vilket inte passar särskilt bra om man bara vill beställa till sig själv.
 • Kostnaden per portion ligger på omkring 60 kronor och uppåt vilket är ett högre pris än hos många konkurrerande leverantörer.

Vilket omdöme & betyg i tester får Simple Feast på nätet?

Simple Feast får genomgående relativt höga betyg och fina omdömen när olika sajter som testar matkassar får säga sitt. Hos handlamatkasse.se får Simple Feast betyget 3.9 av 5 möjliga vilket får anses vara mycket bra.

Enligt kommentarerna i recensionen är allt från utformning till recept och smak bättre än hos konkurrenter. Att många av maträtterna dessutom är helt klara vid leverans är också ett stort plus.

Det finns dock en sak som gör att Simple Feast inte får högsta möjliga betyg och det är priset. Simple Feasts matkasse är nämligen en av de dyrare kassarna som finns på marknaden och priset är så högt att det är svårt att motivera det för exempelvis en barnfamilj.

Hos TrustPilot, som förmodligen är den största sajten på nätet där användare själva kan betygsätta olika företag, produkter och tjänster, har Simple Feast fått betyget 4,3 av 5 möjliga vilket får anses vara ett extremt bra betyg.

Över 60 procent av alla användare som lämnat en recension har gett Simple Feast betyget Utmärkt vilket är det högsta möjliga betyget hos TrustPilot. Bland kommentarerna nämns bland annat att Simple Feast har väldigt goda och fräscha måltider, att rätterna är lätta att laga samt att servicen är toppen.

Bara fyra procent av användarna som lämnat en recension har gett Simple Feast betyget Mycket dåligt vilket är det lägsta betyget man kan få hos TrustPilot. Bland de användare som varit missnöjda och gett Simple Feast ett dåligt betyg är de missnöjda med bland annat att proteinnivån upplevs som låg samt att maträtterna inte föll dessa användare i smaken.

Vilket omdöme & betyg i tester får Simple Feast på nätet?

Frågor & svar

Var hittar jag recept från Simple Feast?

Recepten från Simple Feast hittar du på deras hemsida och även i deras app. Recepten kommer också med i matkassen när den levereras varje söndag.

Vilken rabattkod skall jag använda för Simple Feast?

Du hittar alla våra rabattkoder längst ned på sidan.

Var kan jag logga in på Simple Feast?

För att logga in på Simple Feast behöver du först surfa in på deras hemsida. När du kommit in på Simple Feasts hemsida är det bara att klicka på logga in och fylla i ditt användarnamn och lösenord och vips så är du inloggad.

Var hittar jag priser för Simple Feast?

För att se de senaste priserna för Simple Feasts matkassar är det bästa sättet att göra det genom att surfa in på Simple Feasts hemsida. Där finns alla aktuella priser listade.

Hur kan jag avsluta Simple Feast?

För att säga upp din matkasse från Simple Feast behöver du logga in på ditt konto i appen eller via Simple Feasts hemsida och sedan välja att avsluta din prenumeration. Hos Simple Feast finns inga bindningstider och du kan också välja att pausa ditt konto på obestämd tid.

Var levererar Simple Feast?

Simple Feast levererar matkassar till de större städerna i Sverige som Stockholm, Göteborg och Malmö men även till vissa mindre städer. Om du vill ta reda på om Simple Feast levererar matkassar där du bor kan du följa länken nedan och sedan skriva in ditt postnummer.

Var hittar man meny för Simple Feast?

Simple Feasts menyer hittar du både på deras hemsida och i appen.


Bra matkassar i juli 2024:

HelloFresh

 • Populäraste valet på vår sida, välj mellan 4 olika kassar.
 • Sätt ihop din veckomeny precis som du vill och byt mellan recept.
 • Spara upp till 1359 kr på de fem första boxarna med kod HELLOAFF1359.

Linas Matkasse

 • Populärt val på vår sida och extra bra för barnfamiljer.
 • Välj mellan åtta olika matkassar för 2-4 personer.
 • 20% rabatt på 2 matkassar för nya kunder med kod LINAS_VÅR_AFF.

Middagsfrid

 • Matkassar med färska svenska råvaror av högsta kvalitet.
 • 10 varianter av matkassar för 2-4 personer.
 • 20-30% rabatt på 4 matkassar för nya kunder med kod FAMILJEFRID.

Matkomfort

 • Mat som är förberedd av kockar och håller restaurangklass.
 • Man kan beställa matkassar för upp till sex personer.
 • 25% rabatt de två första veckorna med kod GODAREVANOR25.

Betterfeast

 • Färdiglagade, fräscha och smakrika rätter direkt till dörren.
 • Mängder av matpaket för upp till 5 personer.
 • 25 % rabatt på den första familjelådan du beställer.

GI-boxen

 • Utmärkt val för dig som vill följa GI-dieten.
 • Skräddarsy och välj fritt bland tio rätter.
 • Större rabatt desto fler maträtter du beställer.

Träningsmat

 • Erbjuder färdiglagad mat.
 • Beställ 5, 10, 15, 20 eller 30 matlådor.
 • Perfekt för alla som tränar och har en aktiv livsstil.

Queal

 • Näringsrik, god och nyttig "mat".
 • Välj mellan fem olika typer av shakes.
 • Fri frakt vid köp över 795 kr till hela Sverige.

MatHem

 • Handla mat på nätet med leverans till dörren.
 • Leverans i alla storstadsregioner.
 • 200 kronor rabatt på köp över 800 kr med kod MHNY200.

Hemköp

 • En klassisk matbutik som även finns på nätet.
 • Leverans hem till dörren eller hämta själv i butik.
 • 100 kronor rabatt på köp över 1000 kr med kod SUPERWEEK100.

Matsmart

 • Mat med superrabatter (upp till 80%).
 • Rädda mat och bli en klimathjälte.
 • Fri frakt vid köp över 600 kr till hela Sverige.